Magische onderwaterbelevenis met 5 nieuwe aquaria in La Rochelle Aquarium

La Rochelle Aquarium, één van de populairste toeristische attracties van Poitou-Charentes, breidt uit met vijf nieuwe aquaria en 100 m² extra bezoekersruimte. Het nieuwe deel ‘Gallery of Lights’ laat jong en oud kennis maken met de donkere geheimen van de oceaan en de magische rol van licht in de onderwaterwereld.

 Shark theater © La Rochelle Aquarium

Shark theater © La Rochelle Aquarium

Waarom is alles blauw op de bodem van de zee? En waarom kleurt een goudvis grijs diep onder water? Bezoekers vinden de antwoorden op deze en nog meer vragen in het nieuwe ‘Gallery of Lights’ van La Rochelle Aquarium, met 8.414 m² het grootste aquarium van Europa. Bezoekers ontdekken op een interactieve en speelse manier de geheimen van de wereldzeeën en haar inwoners, van de Atlantische en Indische oceaan tot de Caribische en Middellandse zee.

 

ZIE OOK: Europa’s belangrijkste watersportbeurs in La Rochelle

 

Het La Rochelle Aquarium kent meer dan 12.000 verschillende zeedieren. De ontdekkingsreis begint door de ‘jellyfish tunnel’ waar kwallen 360˚ rondom zwemmen. In het ‘shark theater’ sta je oog in oog met de koningen van de zee waaronder zandtijgerhaaien, verpleegsterhaaien en witpunthaaien die tot wel 3,75 meter lang kunnen worden. Iets minder spannend, maar zeker niet minder leuk, zijn de vriendelijk ogende zeeschildpadden die door een rotsachtig omgeving zwemmen.

 

 

De trekpleisters van La Rochelle

La Rochelle Aquarium is voor de historische havenstad La Rochelle een belangrijke trekpleister en is met 800.000 bezoekers per jaar de belangrijkste attractie in het departement Charente-Maritime. Charente-Maritime is een zeer zonnige streek aan de Frans Atlantische kust en staat bekend om de vele mooie fietsroutes, waaronder de nieuwe fietsroute ‘La Vélo Francette®’. Van de 615 km lange fietsroute loopt 250 km door Poitou-Charentes en eindigt in La Rochelle. De stad biedt gratis fietsen aan om de omgeving te verkenning.

Comments are closed.