Europa’s belangrijkste watersportbeurs in La Rochelle

Europa’s grootste Atlantische plezierhaven, le Port des Minimes in La Rochelle, vormt van 17 tot 22 september wederom het decor voor de belangrijkste drijvende watersportbeurs, de eerste meteen na het zomerseizoen.

de haven van La Rochelle

de haven van La Rochelle


Le Grand Pavois weet sinds 1973 bezoekers en deelnemers van over de hele wereld te trekken: er worden meer dan zevenhonderd exposanten uit vijfendertig landen verwacht, met deze keer zelfs een delegatie uit China (de kustprovincie Liaoning). Op meer dan honderdduizend m2 expositieterrein worden rond de 650 schepen getoond (zo’n 250 op het water), zowel motorboten en zeilschepen, als catamarans, trimarans, semirigide vaartuigen en pneumatische aangedreven schepen.

Demonstraties watersporten

Op het strand van La Rochelle zijn aanbieders van watersporten als stand-up paddle en wakeboarden actief en ook kunnen er zeilboten, surfplanken, kano’s en duikspullen worden getest. In het ‘Village Pêche’ staan visserijbenodigheden centraal – er is een demonstratiebassin – en het ‘Village Bois’ is helemaal gewijd aan het houten schip.
 
ZIE OOK: Ontdek waarom Frankrijk de populairste vakantiewijnstreken van de wereld heeft
 
La Rochelle is één van de vijf aantrekkelijkste bestemmingen in de regio Poitou-Charentes, waardoor Le Grand Pavois voor bezoekers een extra interessant uitstapje is. Ze kunnen genieten van de bijzondere ambiance in deze oude stad van protestanten en hugenoten, die vier havens telt. De sfeervolle Vieux Port in het hart van de stad wordt beschermd door de beroemde torens St. Nicolas en La Chaîne.
 

 
Ecologie staat er hoog in het vaandel: in de strijd tegen lawaai en vervuiling opende La Rochelle in 1970 al de eerste voetgangerszone van Frankrijk. In 1976 werd de ‘vélo jaune’ geïntroduceerd en deze gratis gele fietsen zijn nog altijd te leen. De shuttleboten tussen de havens werken tegenwoordig op zonne-energie.

Evenementen in La Rochelle

Naast Le Grand Pavois staat in La Rochelle bijna iedere maand een ander groot evenement op het programma, zoals jazz- en filmfestivals.
la-rochelle-beurs

Comments are closed.