Tiroler pistes bereiken topcondities

Afgelopen dagen waren perfect om op de Tiroler pistes door te brengen. De vele sneeuwval van vorige week heeft plaatsgemaakt voor een strakblauwe hemel en winterzon. Onder andere in St. Anton am Arlberg is er veel sneeuw gevallen: op de berg ligt momenteel 150 cm.

Kitzbühel. Foto: Kitzbühel Tourismus

Kitzbühel. Foto: Kitzbühel Tourismus

De Kaunertal gletsjer spant de kroon met meer dan 250 centimeter sneeuw, maar ook in lager gelegen skigebieden zijn de sneeuwcondities erg goed. In Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, het grootste skigebied van Oostenrijk, ligt 75 centimeter sneeuw op de berg en ook het dal is wit gekleurd.

 

ZIE OOK: Circuspiste in de sneeuw

 

Het skigebied van Kühtai heeft in het dal ongeveer evenveel sneeuw als op de berg, zo rond de 70 centimeter. Ook het zonnige Kitzbühel heeft de 70 centimeter grens dik overschreden. Komende dagen loopt het kwik iets op, maar de condities op de piste blijven prima voor mooie skitochten en afdalingen.

Comments are closed.