Circuspiste in de sneeuw

In de Silvretta Arena, het skigebied van Ischgl, skiën gasten deze winter tussen opvallende sneeuw- en ijssculpturen. Tijdens de 23e editie van het ‘Shapes in White’ event met het thema ‘Circus’, zijn negen teams van professionele beeldhouwers en kunstenaars met grote blokken sneeuw aan de slag gegaan. De enorme kunstwerken zijn ware blikvangers op de skipistes. Voor wintersporters zijn de sculpturen tot begin mei gratis te bewonderen.

Sneeuwsculptuur ‘Circusleeuw’ van het Zuid-Tiroler team Simon Rauter en Peter Waldboth © TVB Paznaun – Ischgl

Sneeuwsculptuur ‘Circusleeuw’ van het Zuid-Tiroler team Simon Rauter en Peter Waldboth © TVB Paznaun – Ischgl

Een clown, leeuw of zeehonden, wintersporters in Ischgl wanen zich deze winter in een ware circuspiste in de sneeuw. Negen imposante kunstwerken werden door internationale beeldhouwers gecreëerd tijdens de jaarlijkse ‘Shapes in White’-wedstrijd. De negen sculpturen zijn op de pistes van de Silvretta Arena te bewonderen tot de zon de kunstwerken laat smelten.

 

ZIE OOK: Ischgl opent wintersportseizoen met verse sneeuw en zon

 

Podiumplaatsen

De professionele juryleden kozen het kunstwerk van Simon Rauter en Peter Waldboth uit Zuid-Tirol als winnaar. Het beeldhouwteam creëerde een vijf meter hoge ijsreproductie van een circusleeuw. De tweede plek was voor de sculptuur ‘virtuoze zeehonden, met subtitel: Who the fuck is Messi’ van het Duitse team Ralf Rosa en Peter Fechtig. De Zuid-Tirolers Ivo Piazza en Reinier Kasslatter, die vorig jaar tweede werden, behaalde dit jaar de derde plaats met hun sculptuur de ‘koorddanseres’.

 

 

Comments are closed.