Tsjechië best gewaardeerd campingland

Tsjechië wint de Zoover Award voor best gewaardeerd campingland 2016. Met een gemiddelde van een 8,7 behaalt dit fascinerende land de eerste plek in de top 10.

tsjechie-zoovard-award-uitreiking

Zoover

De prijs wordt uitgereikt op basis van beoordelingen op Zoover.nl. Er is hierbij gekeken naar de waardering van alle campings in Europese landen, met uitzondering van Nederland. Voor de Award zijn duizenden consumentenbeoordelingen uit 2015 meegenomen.

 

ZIE OOK: Lipno: Tsjechisch wintersportparadijs voor gezinnen

 

Tijdens het onverwachte bezoek op het Tsjechisch verkeersbureau – CzechTourism  was directeur Petra Koorn Palečková verrast: ‘Het is geweldig dat Nederlandse vakantiegangers Tsjechië als campingland zo goed waarderen. We zijn dan ook erg blij met deze consumentenprijs. Het toerisme neemt de laatste jaren flink toe en dat is ook zichtbaar in het aantal campingaanbieders”.

tsjechie-zoovard-award

Top 10 campinglanden voor 2016

Portugal behaalt een 2e plek in de lijst met een gemiddelde van een 8,6. Het toerisme en aanbod van compleet ingerichte tenten neemt de laatste jaren toe waardoor het gemakkelijk is om in het Portugese land te kamperen. Luxemburg staat op de derde plek met een 8,09. Een klein land maar met een groot kwalitatief aanbod.

 

 

Comments are closed.