Oad komt met bijzonder aanbod aan wandelvakanties

Oad, bekend van busvakanties, biedt ook een bijzonder aanbod aan wandelvakanties. Het wandelreizenprogramma is gericht op Zuid-Engeland, Schotland Duitsland en Oostenrijk. Bovendien organiseert Oad in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) van 7 tot en met 10 april aanstaande een bijzonder vierdaags wandelevenement met veel comfort en vrijheid op het eiland Mallorca. Hiermee haakt Oad in op de trend van actieve vakanties.
wandelreis-zuid-engeland-dorset

Wandelvierdaagse Mallorca van 7 tot en met 10 april

De wandelvierdaagse, die wordt georganiseerd op initiatief van de gemeente Calvia en mede ondersteund door de Koninklijke Wandel Bond Nederland, gaat over het eiland Mallorca met de mooie natuur en cultuur.

 

ZIE OOK:

 

Met het lopen van een tocht van naar keuze 20 of 30 kilometer is een medaille te verdienen. Bij een veelal aangename temperatuur genieten de deelnemers van de bloeiende natuur met een groot scala aan bloemen. Aan het eind van de tocht is er een ontvangst met een drankje en gezellige muziek. Oad verzorgt de organisatie en biedt verschillende arrangementen aan inclusief retourvlucht met Transavia van Eindhoven of Amsterdam naar Mallorca met vertrek op maandag, dinsdag en woensdag. (Info op www.oad.nl)

 

 

Samenwerking Koninklijke Wandel Bond Nederland met Oad

In 2007 ging de samenwerking van start, waarna veel succesvolle evenementen de revue.

  • In 2007 ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van de KWBN een reis naar China met 650 deelnemers.
  • In 2011 reis naar Israël.
  • In 2012 reis naar Engeland.

Naast veel andere wandelvakanties op initiatief van de KWBN, zoals de vierdaagse van Marbella, staat in april de bijzondere reis naar Mallorca op het programma.

Wandelvakanties met Oad

In het programma voor 2016 heeft Oad vier bijzondere wandelvakanties opgenomen.
oad-wandelvakantie

Wandelen in Zuid-Engeland

Carin Rosseboom, chauffeur en reisleider, kent deze streek als geen ander. Als fervent wandelaar ontwikkelde zij samen met de product manager deze reis. Tien dagen lang neemt Carin de gasten mee naar de bekende hoogtepunten van Zuid-Engeland. Hoogtepunten als de New Forest vooral bekend van de vrij rondlopende pony’s, het graafschap Dorset met het heuvelachtige landschap met bossen en riviertjes. De Cotswolds waar het zacht glooiende landschap is verdeeld door hagen en stenen muurtjes, het graafschap Kent met het monumentale Blenheim Palace en het historische plaatsje Battle waar in 1066 de Battle of Hastings plaatsvond.

Deze tiendaagse wandelrondreis, die ook bijzonder geschikt is om samen met partner te beleven, vertrekt op maandag 30 mei, 27 juni, 25 juli en 22 augustus 2016. De wandelingen variëren van 4 tot 7 kilometer.

Wandelen in Schotland

Oad handhaafde deze tiendaagse reis in haar programma. Na de nachtelijke overtocht op de ferry IJmuiden – Newcastle van DFDS Seaways en een bezoek aan Gretna Green brengt chauffeur en reisleidster Carin Rosseboom de gasten naar Oban in het westen van Schotland.

Tijdens de wandelvakantie verblijven de reizigers in de driesterrenhotels The Royal Hotel in Oban en Salutation Hotel in Perth. De reis gaat door een licht glooiend landschap naar Kerrera Eiland, langs kleine boerderijen, door veen- en heidegebieden en langs baaien en stranden. Er wordt gewandeld naar de Baai van St. Columba en in de voetsporen van Harry Potter bij het Glenfinnan viaduct. Vanuit Perth, zijn er wandelingen naar de Trossachs en Tay Forrest onder leiding van een boswachter. De wandeltochten worden afgewisseld met bezoeken aan de steden Edinburgh met het beroemde Edinburgh Castle en Pitlochry met veel leuke winkeltjes. Uiteraard staat een bezoek aan een Schotse whisky distilleerderij op het programma.

De tiendaagse reis vertrekt op zaterdag 14 mei, 11 juni, 6 augustus, 3 september en 1 oktober. De wandelingen variëren van 14 tot 7 kilometer.

 

 

Carin Rosseboom, chauffeur en reisleidster

Carin Rosseboom, waarvan het portret nu in de campagne van Oad wordt gebruikt, staat aan de wieg van de wandelvakantiereizen in Zuid-Engeland en Schotland.
Nederland, Goor, 22 december 2015. Buschauffeur OAD. Foto: Bianca Sistermans

Als geen ander kent zij ook het gebied van de Schotse Hooglanden. Carin kan van wandelen geen genoeg krijgen: ‘Het is voor mij de manier om te genieten van de rust, de natuur en de ultieme ontspanning’ aldus Carin. Haar favoriete bestemming van de tiendaagse wandelvakantie door de Schotse Hooglanden is het mooie eiland Kerrera ver weg van de bewoonde wereld. Zij heeft haar hart verpand aan Groot Brittannië. De door Carin ontwikkelde wandelvakanties door Zuid-Engeland en Schotland zijn daar voorbeelden van.

schuilen-onder-oad-bus

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht en is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.