Bezoekersrecord voor Utrechtse Domtoren

De Domtoren was in 2015 populairder dan ooit. Dat heeft Toerisme Utrecht, die de exploitatie van de toren voor haar rekening neemt, bekend gemaakt. Het symbool van de Domstad ontving een record aantal van 73.000 bezoekers, een stijging van 4% ten opzichte van 2014.

De Domtoren in Utrecht

De Domtoren in Utrecht

Bijdrage aan bekendheid van Utrecht wereldwijd

De trots van Utrecht stond het afgelopen jaar verscheidene malen in het middelpunt van de belangstelling. Een van de hoogtepunten was het kippenvel moment op 5 juli 2015, toen het peloton van de Tour de France tijdens de Grand Départ onder de Dom door fietste. Maar ook toonde Utrecht na de aanslagen in Parijs haar medeleven door de kleuren van de Franse vlag op de Domtoren te projecteren. Afgelopen week ging het filmpje waarin Dom-beiaardier Malgosia Fiebig Space Oddity van David Bowie ten gehore bracht viral. De Utrechtse klokkenode aan David Bowie werd binnen een paar dagen 1.5 miljoen keer bekeken.

 

ZIE OOK: Utrecht in top 100 congresbestemmingen wereldwijd

 

“Utrecht is hot, het afgelopen jaar heeft het toeristisch bezoek aan de stad een flinke boost gekregen en dat merkt de Domtoren ook. Onze marketingcampagnes zoals Winter Utrecht hebben invloed op de bekendheid van Utrecht en daarmee ook de Domtoren als het iconische symbool van de stad”, aldus Ronald Besemer, Directeur Toerisme Utrecht. Ook op online platforms zoals Tripadvisor zijn de beoordelingen zeer positief. Domtoren is samen met de Domkerk de ‘Travellers’ Choice 2015 Winner’ en gezamenlijk staan ze op de 10de plek van de beste bezienswaardigheden in Nederland.

 

 

Domtorententoonstelling in het Centraal Museum

Dit jaar organiseert het Centraal Museum een grote overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van de Domtoren. Toerisme Utrecht Domtoren zal diverse speciale themarondleidingen organiseren in het kader van deze tentoonstelling. Maar ook ligt de aandacht op evenementen en culturele activiteiten zoals theatervoorstellingen, huwelijken en zakelijke ontvangsten. De tentoonstelling is te bekijken van 25 juni tot 2 oktober 2016 in het Centraal Museum Utrecht.

Comments are closed.