Eerste Hopperpoint in Nederland in gebruik genomen

In Eindhoven is het eerste Hopperpoint van Nederland in gebruik genomen door mobiliteitsgedeputeerde Christophe van der Maat, wethouder Jannie Visscher van gemeente Eindhoven en wethouder Mario Jacobs van gemeente Tilburg. Hopperpoint is een innovatief en volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem. Na een registratie bij Hopperpoint kun je met de bijbehorende app op je mobiele telefoon eenvoudig een deelfiets ontgrendelen, lenen en betalen.

Het eerste Hopperpoint van Nederland

Het eerste Hopperpoint van Nederland

Hopperpoint is het eerste fietsdeelsysteem in zijn soort in Nederland. Een Hopper (deelfiets) wordt door gebruikers opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Het is daarmee anders dan bijvoorbeeld OV-fiets omdat het mogelijk is om de fiets zonder extra kosten op meerdere locaties terug te brengen. Hopperpoints komen beschikbaar op bedrijven terreinen, bij hotels en op A-locaties in de stad. Alle fietsen worden voorzien van gps-trackers zodat ook duidelijk is waar de fietsen zich bevinden.

 

ZIE OOK: Eerste Brompton Urban Challenge in Rotterdam

 

Alternatief

De provincie Noord-Brabant investeert eenmalig in het deelfietssysteem waarmee de fietsen en stallingen worden aangeschaft en de exploitatie kan starten. Hiermee wil de provincie een alternatief bieden voor de auto of het OV voor ritten in de stad. Het eerste Hopperpoint is in gebruik genomen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven.

 

 

Als de proef succesvol is wordt het systeem mogelijk verder uitgebreid naar andere Nederlandse steden. Voor zakelijk gebruik kunnen abonnementen worden afgesloten. Een abonnement voor Hopperpoint kost €20,- per maand. Incidentele gebruikers betalen €3,- tot €10,- per keer afhankelijk van de duur van het gebruik met een maximum van €10,- voor het lenen van een Hopper voor de hele dag.

Comments are closed.