Nieuw record voor London City Airport

London City Airport (LCY) heeft in 2015 ruim 4,3 miljoen (4.319.521) passagiers mogen verwelkomen. Dit is met een toename van 18,4% ten opzichte van 2014 een nieuw record.

Londen city airport

Londen city airport

De Londense luchthaven zag voor het vijfde achtereenvolgende jaar het aantal passagiers groeien. Het vorige record van 3,6 miljoen in 2014 werd verbroken mede dankzij de drukste zomer ooit bij British Airways, FlyBe dat een volledig jaar draaide, extra vluchten naar Milaan en Luxemburg en nieuwe bestemmingen waaronder Cork, het Zwitserse Basel en Bern en de Griekse eilanden Mykonos en Santorini.

 

ZIE OOK: Londen is de échte culturele hoofdstad van Europa

 

Zowel Amsterdam als Rotterdam behoren met Edinburgh, Dublin en Zurich tot de populairste bestemmingen die vanuit de luchthaven worden aangevlogen.

2015 was in meerdere opzichten een succesjaar voor London City Airport dankzij het winnen en behouden van enkele prestigieuze prijzen:

‘Best European Airport under 5 million passengers’ – ACI Europe Awards
‘Best Airport in London’ – London Transport Awards
‘UK top business for corporate responsibility’ – National Responsible Business Champion title.

 

 

Wij zijn heel erg tevreden met dit nieuwe passagiersrecord en wat is gebleken een uitmuntend jaar voor de luchthaven. 2016 wordt een belangrijk jaar voor London City Airport waarin de uitbreiding van de West Pier zal worden voltooid. Verder zal in het voorjaar tijdens een openbare zitting onze City Airport Development Programme (CADP) worden gehoord.

CEO van LCY Declan Collier

Comments are closed.