Les Castels kampeerketen in race voor diverse Vakantie Awards

De Franse luxe kampeerketen Les Castels maakt een vliegende start in 2016 met diverse nominaties op het gebied van kamperen, duurzaamheid, kindvriendelijkheid en innovatie.

Coco Sweet tent

Coco Sweet tent

Openlucht hotellerie met vijfsterrenstatus

Les Castels biedt openlucht hotellerie in de breedste zin van het woord, van traditionele staplaatsen tot glamorous camping, beter bekend als glamping. De groep is de eerste kampeerketen in Frankrijk, met 39 campings waarvan 80% met vijfsterrenstatus. Jaarlijks ontvangen zij in totaal zo’n 1 miljoen gasten. Nederlanders is daarin de tweede buitenlandse markt.

 

ZIE OOK: Les Castels Camping is baby- en peuterproof

 

Social traveling avant la lettre

Les Castels werd in de jaren zestig min of meer uit nood geboren: talloze kasteel- en landgoedeigenaren hadden moeite om hun domein te onderhouden. Zij zochten naar oplossingen om hun aristocratisch erfgoed te behouden voor de toekomst. Door een groeiende belangstelling voor een kwalitatieve vorm van kamperen op exclusieve locaties ontstond het idee om de aristocratische poorten te openen voor kampeerders. Je zou kunnen stellen dat dit wel eens de allereerste vorm van social traveling is geweest!

Verblijf met een verhaal

Niet alleen heeft deze kampeerfaciliteit tot behoud van cultureel erfgoed geleid. Ook biedt het gasten de mogelijkheid tot een kennismaking met de Franse historie en cultuur. Families die al generaties lang eigenaar zijn van kasteel, landgoed of herenhuis delen graag hun trots en kennis van de geschiedenis en omgeving met hun gasten. Dit doen zij met een aanbod van activiteiten, gericht op authentieke belevingen. Denk aan forel vissen, appels rapen in de boomgaard en appelsap maken, druiven plukken, olijfolie maken etc.

Nominatie Kampeer&Camping Award

Deze filosofie leidde tot de nominatie van de Kampeer&Camping Award van de Vakantiebeurs. De jury zegt hierover:

“een mooie manier van kamperen waarmee historische gebouwen in stand worden gehouden, duurzaam en met respect voor de culturele waarden”

Ook genomineerd voor kindvriendelijkheid en innovatie

Binnen de Castels groep is Camping Sequoia Parc in de Charente-Maritime genomineerd voor de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award 2016. En de bijzondere tent Coco Sweet – een mix van stacaravan en tent – die onder andere is geplaatst bij Castels Camping La Garangeoire in de Vendée maakt kans op de ANWB Award, categorie Innovatie.

Les Castels-by-night beleving op de Vakantiebeurs

Les Castels is aanwezig op de Vakantiebeurs van 13 tot 17 januari in de Camping by Night zone. In eens speciaal ontworpen decor kunnen bezoekers zichzelf fotograferen als Queen of Glamping of King for a (holi)day en maken kans op een gratis week vakantie bij een van de 39 Castels Campings. Meer informatie op www.camping-castels.nl.

 

 

Comments are closed.