Wereldprimeur op Vakantiebeurs: eerste virtuele reisbrochure

Het Nederlandse bedrijf Matoke Tours lanceert op de Vakantiebeurs 2016, als eerste reisorganisatie ter wereld, een virtual reality reisbrochure. Met ‘Virtual Gorilla’ waant de consument zich virtueel op safari in Oeganda. De app creëert een nieuwe vorm van digitale oriëntatie door de consument thuis al levensechte reisbelevingen voor te schotelen.

Bekijk de gorilla's

Bekijk de gorilla’s

Zes virtuele hoofdstukkenDe app bestaat uit zes virtuele hoofdstukken die een prachtige indruk geven van een rondreis door Oeganda. Zo ga je Gorilla’s tracken in het Bwindi regenwoud, bewonder je Oeganda vanuit een luchtballon en zijn er safari’s over land en over water. Ook ontmoet je ‘Big Sam’, de gids die je reis begeleidt, en verken je de lodges waar wordt overnacht.

Cardboard

De Cardboard voor je smartphone

‘Virtual Gorilla’ komt het best tot zijn recht met een virtual reality bril (Samsung Gear VR) of met een kartonnen bril (Google cardboard) waar de smartphone ingeschoven wordt. Volgens Paul Gevers, directeur van de Bossche reisonderneming, biedt de app in combinatie met de bril veel voordelen voor de consument:

“Vakantiegangers oriënteren zich voornamelijk online, met deze app zijn we beter dan ooit in staat de kracht en emotie van ons product aan de consument over te brengen. Thuis kunnen consumenten componenten uit onze rondreizen ervaren, en zodoende beter bepalen welke excursies en landen ze willen boeken.”

Eerst op Android, later dit jaar ook iOS

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Androidgebruikers. iPhone gebruikers moeten nog even geduld hebben, de techniek van iOS is nog niet afdoende. De verwachting is dat later dit jaar (februari/maart) ook Applegebruikers kunnen beschikken over de app. Wel heeft Matoke Tours de 360° video’s geïmplementeerd op een speciaal platform waarmee Apple gebruikers toch de video’s kunnen ervaren.

Probeer het zelf op de Vakantiebeurs

Bezoekers aan de vakantiebeurs in Utrecht (13 t/m 17 januari) kunnen bij de jungle van Matoke Tours virtueel op gorilla tracking gaan. Na de virtuele tracking krijgt de bezoeker een gorilla certificaat uitgereikt, naar voorbeeld van het échte certificaat dat men in Afrika ontvangt na een tracking. Het certificaat wordt uitgereikt door de Oegandese gids ‘Big Sam’. Dit is de gids die ook de virtuele safari begeleidt in de app!

 

ZIE OOK: Bloggers ervaren de app tijdens de Vakantiebeurs

 

Het idee voor de virtuele reisbrochure ontstond in mei 2015 toen twee Nederlandse filmmakers van het Amsterdamse productiebedrijf VR Gorilla samen met Matoke Tours de regenwouden van Oeganda introkken, om er te filmen met speciale 360-graden camera’s.

Meer achtergrondinformatie, 360º video’s, en het downloaden van de app op www.matoketours.nl/virtuele-brochure.

 

 

Comments are closed.