Uitnodiging Bloggersprogramma “Money Making” Vakantiebeurs 2016

Met genoegen nodigen wij je uit om op woensdagmiddag 13 januari 2016 deel te nemen aan het speciale bloggersprogramma met thema ‘Money Making’ tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.
Image: Travelnext.nl

Tijdens deze bijeenkomst wordt dieper ingegaan op verschillende manier voor een (reis)blogger om geld te verdienen. Het programma is samengesteld in samenwerking met onze partners Travelbloggers.nl, Vakantiebeurs en mediapartner TravelNext.nl Tijdens dit event wordt ingegaan op verschillende manieren voor (reis)bloggers om geld te verdienen. Er komen cases voorbij van bedrijven, bestemmingen en er is ruimte voor vragen en discussie. Bovendien verloten we prijzen van airberlin & de bestemming.

Het programma van Money Making

12.30: Inloop

Inloop en registratie. Meld je met je naam en we weten dat je er bent.

13.00 uur: Welkom door Dagvoorzitter Isabel Mosk

Isabel is online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke ervaringen & verhalen in kaart te brengen. Isabel wordt binnen de reisindustrie gezien als een vooruitstrevende denker in online marketing. Ze spreekt op (inter)nationale congressen over haar vakgebied én passie reizen. Haar reisverhalen deelt ze op haar persoonlijke blog Stories & Stamps en ze is co-founder van de reisblog Vive Le Voyage. Haar ultieme droom is om kinderen die niet kunnen reizen de beleving te geven van een reis.
isabel-mosk

13.05 uur: keynote speaker Shane Dallas

Shane Dallas – avonturier, social influencer: Making money from your online presence. De reisindustie heeft een groot online platform met veel deelnemers als touroperators, destinatiemarketingbureau’s, travelbloggers enzovoort. Online zijn is makkelijk, maar een influencer worden is moeilijk en daaruit je geld verdienen is nog moeilijker. Hoe kun je winst halen uit je online profilering? En hoe kan de industrie samenwerken om de online voordelen voor iedereen te optimaliseren?

Shane Dallas

Shane Dallas

13.50 uur: Monika Park

Monika Park – Perscoordinator: #JoinGermanTradition met professionele bloggers. In 2015 heeft het Duits Verkeersbureau de social media campagne #JoinGermanTradition opgezet ter promotie van Duitse tradities en gebruiken. Tijdens onze presentatie vertellen we over onze samenwerking met bloggers: de verwachtingen, de uitvoering van de campagne en de resultaten.

14.20 uur: Eelco Roos

Eelco Roos – Instagram blogger: Hoe zet je Instagram in als marketingkanaal? Na jaren van ervaring met het inzetten van Instagram als marketing kanaal voor bestemmingen, wil ik mijn expertise als influential delen met de vakantiebeurs. Aan de hand van voorbeelden laat ik zien wat de hi & low lights waren van verschillende campagnes waaraan ik heb gewerkt. Ik wil hiermee laten zien wat werkt voor bestemmingen, maar ook wat werkt voor een influential, en hoe dit is te combineren. Verder wil ik laten zien wat de populaire Instagram accounts van bestemmingen zijn, en uitlichten waarom ik denk dat juist die accounts het zo goed doen.

Eelco Roos

Eelco Roos

 

14.50 – 15.00 – Pauze —

Even 10 minuten bijkomen van alle indrukken, de benen strekken en visitekaartjes uitwisselen.

 

15.00 uur: Joost Geurtsen

Joost Geurtsen – creatief strateeg bij Endemol: Online Travel Content; What’s Next? Joost Geurtsen spreekt namens Endemol Beyond, de digital video tak binnen de Endemol Shine Group, en neemt je mee in zijn toekomstvisie van de online reisjournalistiek. Hij deelt kennis, learnings en ervaring vanuit Endemol Beyond en laat een aantal inspirerende voorbeeldcases zien uit binnen en buitenland.

Joost Geurtsen

Joost Geurtsen

15.30 uur: Prijs uitreiking

Prijs uitreiking van 3 thema reizen naar Noord Engeland, en 2 tickets van airberlin naar de USA. door Eelco Roos

15.50 uur: Mohsin Amdaouech

Mohsin Amdaouech – travelblogger: Het verhaal van Mohsin van de succesvolle Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Mohsin inspireert vele mensen met zijn verhalen over zijn wereldreis! In nog geen 8 maanden is Mohsin Nederlands’ populairste reisblogger geworden op Facebook met meer dan 26.000 fans. Wat zijn Facebookpagina speciaal maakt is dat hij een interessante verzameling van enthousiaste volgers, merendeels Marokkaanse-Nederlanders, heeft. Hij is door verschillende media, waardoor het AD en National Geographic geïnterviewd over zijn succesvolle pagina. Wij spreken met Mohsin over zijn reisverhalen, snelle groei als blogger en over zijn ambitie.

Mohsin Amdaouech

Mohsin Amdaouech

15:45 uur: Panel met Jeroen van Wieringen

Jeroen van Wieringen – pers- en communicatieadviseur Stichting Liberation Route: Reisbloggers: verrijken of herijken? Jeroen van Wieringen is sinds twee jaar pers- en communicatieadviseur bij de Stichting Liberation Route Europe. In die rol onderhoudt hij contacten met de internationale pers in de zes Europese landen waar de route actief is. Tussen 2006 en 2013 werkte Jeroen bij Dagblad Metro, onder meer als eindredacteur. Daarnaast was hij als coördinator jarenlang verantwoordelijk voor de reizenpagina’s bij de krant. Tijdens het bloggersevent neemt Jeroen deel aan een podium discussie omtrent het thema ‘Money Making’ naar aanleiding van de beruchte blog die hij schreef op TravelNext.nl over het manco van de reisblogger.

Jeroen van Wieringen

Jeroen van Wieringen

16.15 uur

Travel pitches: Vakantieboulevard, Matoke Beurs en Den Haag Marketing pitchen hun ideeën voor samenwerking met bloggers.

  • Vakantieboulevard laat zien hoe bloggers kunnen helpen met content
  • Matoke Tours lanceert de eerste virtuele reisbrochure van Nederland
  • Den Haag Marketing: een ‘Blogville’ in Den Haag?

Ook deelnemen? Neem contact op met Patrick

16.45 uur: Wrap up

Wrap up door de dagvoorzitter & vragen

17.00 – 18.00 uur: Netwerken en borrel

Netwerkmoment met een drankje, jullie aangeboden door airberlin
EY_AB

 

Business Lounge

Op alle beursdagen kun je als blogger gebruik maken van de Business Lounge. Je vindt de lounge boven hal 7. De toegang is via de trap tussen hal 7 en hal 8. Op vertoon van je badge kun je van dinsdag t/m vrijdag gratis van de lounge met WiFi gebruik maken.

Accreditatie als blogger

Voor bloggers: De Vakantiebeurs werkt met een accreditatie voor de deelnemende bloggers. Met een aantal dagen ontvang je van de Vakantiebeurs een persoonlijke e-mail met jouw unieke code om je gratis in te schrijven. Alle Contributors van Verkeersbureaus.info en bloggers van Travelbloggers.nl worden hiervoor automatisch uitgenodigd. Na accreditatie kun jij je inschrijven voor het bloggersevent via EventBrite. Met de accreditatie heb je gratis toegang tot de Vakantiebeurs van dinsdag tot vrijdag. De locatie van het event: Progress zaal in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor reisorganisaties: Ook voor de zakelijke reiswereld hebben we plaatsen beschikbaar gesteld; voor reisorganisaties die overwegen om met bloggers samen te werken of willen kennismaken met nieuwe bloggers. Daartoe wordt door de organisatoren van dit bloggersevent de unieke kans geboden om je voor het bloggers evenet op 13 januari aan te melden om bij dit programma te zijn. Er zijn slechts 50 plekken beschikbaar.

Wat moet je doen? Stuur een mail naar info@travelnext.nl met als onderwerp Bloggers Event Vakantiebeurs. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht!

Over de Vakantiebeurs

De 46ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. ‘Gastland’ is Noord-Engeland dat vakantiegangers verrast met de gevarieerde natuur en trendy steden. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes bestemmingen.

 

 

Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards, Trein & Vakantiepaviljoen, Vakantiebeurs goes solo, een Afrikaanse beleveniswereld Zinderend Afrika! Wegens succes zijn de speciale pleinen met de bundeling van de zes meest geliefde vakantietypen van Nederlanders terug. De pleinen zijn ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping). Reisleiders en ervaren medereizigers geven op de pleinen reisadvies en reistips uit eerste hand.
Er is een ‘vier seizoenen camping’, onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’, waar de liefhebbers producten zien en ideeën opdoen om in ieder seizoen te kamperen. Uitgebreide informatie is te vinden via www.vakantiebeurs.nl. Tweet mee via #vb16.

Prijsvraag Noord-Engeland: Ontdek Noord-Engeland, ga een stapje verder…

Hoewel Londenaren denken dat Engeland om hen en de hoofdstad draait, laat het noorden al zo lang als de jaartelling zien dat het beste van Engeland daar vandaan komt: Manchester United, The Beatles, The Lake District en Hadrian’s Wall, need we say more…?

Ga jij naar Noord-Engeland

Ga jij naar Noord-Engeland?

Noord-Engeland is in 2016 het officiële gastland van de Vakantiebeurs en nodigt daarom graag drie influencers uit voor een volledig verzorgde trip naar deze regio. Van trendy steden als Liverpool en Manchester tot de prachtige natuur van de vijf nationale parken als de North York Moors en het Peak District. Noord-Engeland blinkt vooral uit door de enorme diversiteit van de regio of je nu een avontuurlijke outdoor liefhebber bent of liever het culturele aanbod van een stad ontdekt. Lees meer op noordengeland.nl

Tijdens de vakantiebeurs promoot Noord-Engeland zich door middel van de thema’s natuur, geschiedenis & erfgoed en steden & cultuur. We vragen jou de meest creatieve foto te delen rondom deze thema’s met #noordengeland en #vb16. De origineelste drie inzendingen worden uitgenodigd voor een tailor-made reis naar het noorden van Engeland. Deelname kan tot 10 januari 2016. Gebruik de #noordengeland en #vb16 bij je foto en post ‘m op Instagram en/of Twitter! De winnaars worden tijdens het bloggersevent op woensdag 13 januari bekend gemaakt.

Randvoorwaarden

● De promotie periode loopt tot 10 januari 2016
● Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en over een geldig paspoort of ID-kaart beschikken
● Reis moet plaatsvinden voor 31 maart 2016
● Noord-Engeland stelt de reis beschikbaar op basis van 1 persoon per winnende blog voor een maximale duur van 3 overnachtingen
● Het programma en de datum van de reis zal in overleg met de winnende blogger worden samengesteld (een minimale voorbereidingstijd van 10 dagen in acht nemende)
● Deelnemers moeten de afbeelding uploaden met gebruik van de hashtag #noordengeland en #vb16 op hun Instagram of Twitter account. Alleen eigen afbeeldingen mogen worden gebruikt en een open account is een voorwaarde
● De prijs kan niet overgedragen worden aan derden of ingeruild voor geld
● Deelnemer moet de prijs persoonlijk ontvangen tijdens het Bloggersevent

airberlin USA blogger contest

In mei 2016 start airberlin nieuwe, non-stop routes van Düsseldorf naar Boston, Dallas en San Francisco. De Duitse airline vliegt verder ook direct naar Fort Myers, Miami, New York en Los Angeles en met een enkele overstap zijn vrijwel alle bestemmingen in de USA eenvoudig en voordelig te bereiken. Düsseldorf Airport is door zijn goede bereikbaarheid, lage parkeertarieven en afwijkende Duitse vakantieperiodes sinds jaar en dag een gewild alternatief voor Nederlandse reizigers. Zie airberlin.com voor meer informatie.

of ga jij naar de USA met airberlin?

of ga jij naar de USA met airberlin?

We vragen jou je meest creative interpretatie van de airberlin-routes van Düsseldorf naar de USA via een foto met #airberlinUS en #vb16 te delen. De origineelste 2 inzendingen winnen elk een gratis retour naar de USA. Deelname kan tot 10 januari 2016. Gebruik de #airberlinUS en #vb16 bij je foto en post ‘m op Instagram en/of Twitter. De winnaars worden op woensdag 13 januari tijdens de airberlin-borrel op het bloggersevent bekend gemaakt.

Randvoorwaarden

● De promotie periode loopt tot 10 januari 2016
● Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn en over een geldig paspoort
● Deelnemers moeten zelf een ESTA aanvragen.
● Reis moet plaatsvinden voor 31-12-2016
● Air Berlin stelt de tickets beschikbaar op basis van 1 persoon per winnende blog
● De winnaar kan kiezen uit een vlucht van Düsseldorf naar Boston, Chicago, Dallas, Fort Myers, Miami, New York, Los Angeles of San Francisco. De datum van de tickets zal o.v.v. beschikbaarheid en in overleg met de winnende blogger worden samengesteld (een minimale voorbereidingstijd van 30 dagen in acht nemende)
● Deelnemers moeten de afbeelding uploaden met gebruik van de hashtag #airberlinUS en #vb16 op hun Instagram of Twitter account. Alleen eigen afbeeldingen mogen worden gebruikt en een open account is een voorwaarde
● De prijs kan niet overgedragen worden aan derden of ingeruild voor geld
● Deelnemer moet de prijs persoonlijk ontvangen tijdens het Bloggersevent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *