Op wintervakantie bij de boer in Zuid-Tirol

Wie deze winter verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol kiest voor een mix van de charme van het boerenleven en een divers aanbod van winterse en culinaire activiteiten. De Zuid-Tiroolse ‘winter’boerderijen liggen in het prachtige decor van de Dolomieten en zijn ideaal voor een afwisselende wintersportvakantie. Wie liever de winterse sfeer van een cultuurstad wil proeven, kiest voor een vakantieboerderij rond de steden Meran en Bozen.

Wintersport bij de boer

Wintersport bij de boer

Rust, zuivere berglucht en hartelijke gastvrijheid zijn elementen van een vakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij in Zuid-Tirol. Een groot aantal van de 1600 vakantieboerderijen zijn echte winterbestemmingen. Ze liggen direct aan de piste en staan volkomen in het teken van wintersport. Na een stevig boerenontbijt met verse producten is het tijd om actief te worden: skiën en langlaufen zijn de populaire klassiekers, maar ook toerskiën, ijszeilen en sneeuwschoenwandelen behoren tot de mogelijkheden.

 

ZIE OOK: Ontmoet de koning van het woud in Tirol

 

Na een intensieve dag buiten wacht een warm onthaal in de ‘stube’ bij de boer met een kopje zelfgemaakte thee of glühwein. Wie een dagje wil onthaasten op de boerderij, geniet van de zon, bakt koekjes met de kinderen of leert boerenspecialiteiten bereiden, zoals ‘Krapfen’ en ‘Strauben’, tijdens een kookcursus van de boerin.

 

 

Winterse citytrip

De Roter Hahn vakantieboerderijen die vlakbij de cultuursteden Merano en Bolzano gelegen zijn, vormen de ideale uitvalsbasis voor een citytrip. Overdag de winterse sfeer proeven of shoppen in de stad met uitzicht op de romantische wintercoulisse die de omringende bergen te bieden hebben. ’s Avonds weer helemaal tot rust komen op de boerderij bij de warme boerenkachel.

Comments are closed.