Nieuwe vakantiebestemming 2016 goed alternatief voor zonzoeker

Recent is Montenegro geïntroduceerd als ‘dé nieuwe zonvakantie bestemming voor 2016’. Reden voor Waarschijntdezonwel.nl om te onderzoeken wat deze bestemming toevoegt aan het huidige zonvakantie aanbod van populaire vakantielanden aan de Adriatische kust. De uitkomsten verrassen positief.

Montenegro

Montenegro

De relatief onbekende vakantiebestemming Montenegro zal naar verwachting gaan concurreren met landen in de omgeving zoals Kroatie, Macedonië en Bulgarije. De redactie van Waarschijntdezonwel.nl onderzocht daarom hoe Montenegro zich verhoudt ten opzichte van deze zonvakantielanden, door de belangrijkste klimaatcondities voor vakanties te vergelijken en het prijspeil voor reizen tegen elkaar af te zetten.

 

ZIE OOK: Vlieg nu ook vanuit Nederland naar het prachtige Montenegro

 

Montenegro: verrassend zonzekere budgettip voor zomervakanties

De geografen van www.waarschijntdezonwel.nl toetsten de belangrijkste badplaats van Montenegro aan haar unieke Sunfactor klimaatmodel. “Het Montengrijnse Budva kan van mei tot en met september prima concurreren met zonvakantie oorden als Ohrid, Porec en Sunny Beach”, licht Michael Takes, sitemanager van WaarSchijntdeZonWel.nl, toe. “Bovendien zijn reizen naar deze nieuwe zonnige bestemming gunstig geprijsd; een weekje zonvakantie is hier, inclusief vlucht en verblijf, met prijzen onder de 250 euro bijna de helft goedkoper dan een strandvakantie naar Zonnestrand in Bulgarije. Een geweldige budgettip voor de prijsbewuste zonzoeker dus”, aldus Takes.

 

 

Verrassend is dat Montenegro in sommige maanden een beter alternatief is voor zonvakanties dan bovengenoemde plaatsen. “De beste maand voor Montenegro valt middenin de zomervakantie. In juli scoort het met 27°C en 10 zonuren per dag een 9.1 op onze Sunfactor. Daarmee is het weertechnisch vergelijkbaar met Kroatie, maar wel een stuk voordeliger. Een populair Macedonië streeft het zelfs voorbij.”

 

 

De Sunfactor per maand

De Sunfactor per maand

Bijkomend voordeel is dat het kleine Balkan landje nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Montenegro verrast met mondaine havenplaatsen, uitgestrekte stranden en een groen binnenland.

Comments are closed.