Vlieg nu ook vanuit Nederland naar het prachtige Montenegro

Vanaf half mei tot begin oktober biedt TUIfly als enige Nederlandse airline haar gasten de mogelijkheid om het prachtige Montenegro te ontdekken. Twee keer per week, op maandag en vrijdag, vliegt TUIfly naar de kustplaats Tivat. Vakanties naar Montenegro zijn vanaf 5 november boekbaar. Ook het aanbod naar Macedonië wordt in de zomer van 2016 uitgebreid. TUIfly vliegt in die periode maar liefst vier keer per week naar Ohrid.

Een kustplaatsje in Montenegro

Een kustplaatsje in Montenegro

Montenegro

Montenegro is op dit moment een nog relatief onbekend vakantieland maar heeft alles in huis om uit te groeien tot een populaire bestemming. Met een rijke natuur, eeuwenoude cultuur en prachtige stranden is Montenegro een ideale ‘combi’ bestemming.

 

ZIE OOK: Bezoek de Balkan

 

Langs de kustlijn van Montenegro, aan de Adriatische Zee, zijn verschillende zand- en kiezelstranden. Het helderblauwe water leent zich goed voor duiken en andere watersporten. De bekendste badplaats is Budva; een historische stad met pittoreske straatjes en aangrenzende brede baaien met zandstranden. De meeste hotels zijn modern en scherp geprijsd. En niet onbelangrijk, de kosten ter plaatse zijn aantrekkelijk: een driegangendiner kost circa 15 euro per persoon.

Montenegro is een land met een bescheiden formaat, maar het herbergt een schat aan historie en een enorme diversiteit aan natuurschoon. De ondernemende reiziger vindt hier eeuwenoude kloosters, prachtige nationale parken, imposante bergen en rotsformaties, en veel plant- en vogelsoorten. Doordat het land In de jaren tachtig was het land onderdeel van Joegoslavië en een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, met jaarlijks circa 35.000 gasten. In de jaren negentig liep het aantal bezoekers drastisch terug als gevolg van de burgeroorlog. Inmiddels maakt Montenegro een opmars en stijgt het, terecht, steeds verder in de lijsten van beste vakantiebestemmingen.

 

 

Macedonië

Een ander land in de Balkan dat snel aan populariteit wint, is Macedonië. TUI gaat om deze reden haar aanbod naar Macedonië in de zomer van 2016 uitbreiden. TUIfly vliegt van half mei tot begin oktober vier keer per week naar Ohrid. Naast de maandag, woensdag en vrijdag voegt TUIfly een wekelijkse vlucht op zaterdag toe.

Macedonië is – evenals Montenegro – een ongerepte vakantiebestemming met een rijke cultuur en prachtige natuur. Bovendien zijn de prijzen ook in Macedonië erg laag. Een kopje koffie op een terras kost ongeveer 1 euro, uit eten kan voor minder dan 10 euro. TUI biedt haar gasten een uitgebreid aanbod aan kwalitatief goede accommodaties en verschillende rondreizen en fly drives.

Comments are closed.