Tanken in wintersportlanden

Ga je binnenkort op wintersport? Dan doe je er slim aan om voordat je vertrekt de reis goed te plannen. Want een slimme tanker bespaart ruim 40 euro door de tankstops goed in te plannen.

Goedkoop tanken op weg naar de wintersport

Goedkoop tanken op weg naar de wintersport

Tanken in Nederland

Nederland heeft de hoogste brandstofprijzen van Europa. Dit geldt voor benzine maar ook voor LPG en diesel. Dat je in Nederland de hoofdprijs voor een volle tank betaalt, komt door hoge accijnzen en BTW. Door over de grens te tanken, kun je een hoop geld besparen!

 

ZIE OOK: Vijf bijzondere nieuwe accommodaties in Zwitserland

 

Prijsverschillen over de grens

Het prijsvoordeel in euro’s voor een volle tank in het buitenland is het grootste bij benzine. Bij LPG en diesel ligt dit wat lager. Er moet ook opgemerkt worden dat er ook per brandstof verschillen zijn. Zo is in Zwitserland de benzine 26% goedkoper dan in ons eigen land. Met een volle tank bespaar je hier dus zo’n twintig euro. LPG is daar echter twee procent duurder vergeleken met Nederland.

 

 

Luxemburg staat al jarenlang bekend om de goedkope benzine, diesel en LPG. Maar Luxemburg is niet het enige land waar voordeel is te halen. In de populairste wintersportlanden ligt de gemiddelde benzineprijs ruim 20% lager dan in Nederland. In Oostenrijk is de prijs voor benzine momenteel zelfs 36% goedkoper in vergelijking met Nederland. Voor diesel geldt in dit wintersportland een voordeel van 15%, voor LPG is dit 25%.

 

 

Tanken op weg naar de wintersport

Het loont dus om op weg naar de wintersport de tankstops goed in te plannen. Door bijvoorbeeld op de heenweg in Duitsland te tanken en op de terugweg in Oostenrijk en Duitsland levert dit ruim 40 euro op.
Benieuwd naar de actuele brandstofprijzen van Europa? Je vindt ze op de website van UnitedConsumers.

Bron: UnitedConsumers

Comments are closed.