De kerstmarkt in Zagreb verkozen tot beste van Europa

De ‘European Best Destinations’ (EBD) organisatie heeft dit jaar niet alleen uitgezocht wat de beste bestemmingen, stranden of skigebieden zijn, maar ook wat de beste kerstmarkt is van Europa. Tienduizenden reizigers hebben hun stem uitgebracht op 1 van de 15 geselecteerde kerstmarkten. De kerstmarkten zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en reputatie. Zagreb kwam als beste uit de test, gevolgd door Straatsburg, Aken en Colmar.

De kerstmarkt in Zagreb

De kerstmarkt in Zagreb

Hoewel er genoeg prachtige Europese steden zijn die je kunt bezoeken in de winter, springt Zagreb eruit als het om de Advent viering gaat. De stad wordt versierd met prachtige kerstverlichting en gouden decoraties – en verwelkomt je in een gezellig Advent sprookjesland. Zagreb is daarom de perfecte locatie om te bezoeken tijdens de Advent.

 

ZIE OOK: Nieuw Segway-seizoen geopend in Zagreb en Dubrovnik

 

Op de pleinen en in de straten zijn een tal van kraampjes en souvenir winkeltjes te vinden. Van 28 november tot 10 januari kunnen bezoekers genieten van de geuren, muziek, lichtjes en smaken van de verschillende kerstkraampjes, of van de Kroatische folklore, lokale populaire kunst en creaties van lokale ambachtslieden.

 

 

Ervaar zelf waarom steeds meer mensen de hoofdstad van Kroatië bezoeken en waarom de stad dit jaar de titel van ‘Beste kerstmarkt van Europa 2016’ heeft gekregen.

Comments are closed.