Enige drijvende kerstmarkt van Nederland succesvol

De drijvende kerstmarkt in Leiden heeft naar schatting 123.000 bezoekers getrokken. De kerstmarkt die plaatsvond op de Nieuwe Rijn van 11 t/m 20 december is daarmee nog nooit zo drukbezocht. Bezoekers genoten van de diverse chalets waar allerlei winterse producten en cadeaus te koop waren, maar waar ook een hapje en drankje genuttigd kon worden. De koppeling met de naastgelegen ijsbaan en nostalgische kermis bleek weer een groot succes.

De drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in Leiden

De drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in Leiden

Enige drijvende kerstmarkt van Nederland

De kerstmarkt in Leiden is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland en dat zorgde voor een aantal noteringen in top 10 lijstjes. Zo stond de Leidse kerstmarkt in een top 5 lijst van Vogue tussen Birmingham, Keulen, Praag en Amsterdam. Daarnaast zijn er op de kerstmarkt opnames gemaakt voor de jeugdserie Alleen op de wereld welke volgend jaar rond kerst wordt uitgezonden. Het optreden van Jan Smit trok veel publiek. ‘Ik vond het erg leuk om te doen. Ik kreeg een warm ontvangst op een prachtige kerstmarkt,’ aldus Jan Smit.

 

ZIE OOK: Stem jij op Leiden als jouw favoriete Kerstmarkt?

 

‘We kijken weer terug op een zeer geslaagd evenement met een enorme aantrekkingskracht voor de binnenstad van Leiden. We realiseren ieder jaar een groeiend aantal bezoekers die niet alleen de kerstmarkt maar ook de binnenstad bezoeken. Horeca, winkels en musea worden goed bezocht, omdat Leiden in deze periode een mooi totaalaanbod heeft waardoor de stad zeker het bezoeken waard is.’ Aldus Roy Zitman, projectleider evenementen bij het Centrummanagement Leiden.

 

 

De kerstmarkt werd dit jaar ook volop opgemerkt door touroperators. Elly van den Berg van Drenthe Tours: ‘Het was een zeer geslaagde dag, helemaal in combinatie met alle andere evenementen in de stad, de rondvaart vanaf de kerstmarkt en alles wat de stad Leiden te bieden heeft!’

De laatste dag van de kerstmarkt, afgelopen zondag 20 december, was extra feestelijk in verband met de koren die optraden bij de kerstmarkt voor het cultuurfestival Leiden is OPEN. Voor bezoekers was dit de kers op de taart: ‘De kerstmarkt is erg sfeervol, je bent meteen helemaal in de kerststemmig. Erg gezellig om rond te kijken bij de chalets met hun uitgebreide aanbod. En tot slot genieten van een glühwein op de verwarmde rondvaartboot. Zeer geslaagd!’

De ijsbaan op de Nieuwe Rijn ligt er nog tot en met 3 januari.

 

 

Comments are closed.