Drijvende ijsbaan en kerstmarkt in binnenstad Leiden

De ijsbaan en kerstmarkt zijn weer open voor het publiek. Ze zijn beiden, net als voorgaande jaren, gelegen op het water van de Nieuwe Rijn in Leiden. Dit winterspektakel midden op de gracht biedt vermaak voor alle leeftijden. Vrijdag 11 december is de feestelijke opening van de ijsbaan en kerstmarkt met een optreden van K&G 3.

Drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in de kerstvakantie

Drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in de kerstvakantie

IJsbaan

Met maar liefst 600 vierkante meter aan ijsoppervlakte, is de ijsbaan in Leiden één van de grootste tijdelijke ijsbanen van Nederland. Schaatsliefhebbers kunnen de ijsbaan bezoeken van 4 december tot en met 3 januari. Na een rondje schaatsen op de ijsbaan kunnen bezoekers onder de brug door lopen naar de kerstmarkt voor een warm hapje of drankje.

 

ZIE OOK: Vernieuwde website Leiden.nl gelanceerd

 

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Leiden is een waar Winter Wonder dorp met meer dan zeventig sfeervol aangeklede kerstchalets. Met een groot winters assortiment van delicatessen tot kerscadeaus, is er voor ieder wat wils. De kerstmarkt is geopend van 11 tot en met 20 december.

De drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in Leiden

De drijvende kerstmarkt op de Nieuwe Rijn in Leiden

Het winterse plaatje op en rond de Nieuwe Rijn is compleet met de nostalgische kermis. Op het Stadhuisplein en op de kerstmarkt is, van 11 december tot en met 3 januari, een aantal prachtige nostalgische attracties speciaal voor kinderen te vinden.

 

 

Programma Winter Wonder Weken Leiden

IJsbaan

4 december 2015 t/m 3 januari 2016
Geopend van 10.00 – 21.00 uur (vrijdag 4 december: 16.30 – 21.00 uur) Locatie: Nieuwe Rijn

Kerstmarkt

11 t/m 20 december 2015
Geopend van 12.00 – 21.00 uur (alle zaterdagen 10.00 tot 21.00 uur, vrijdag 11 december: 17.00 – 21.00 uur en zondag 20 december tot 18.00 uur). Locatie: Nieuwe Rijn

Nostalgische kermis

11 december t/m zondag 3 januari
Geopend van 12.00 tot 21.00 uur (alle zaterdagen 10.00 tot 21.00 uur en zondag 3 januari tot 18.00 uur) Locatie: Stadhuisplein

De ijsbaan, kerstmarkt en nostalgische kermis zijn onderdeel van de Winter Wonder Weken. In deze periode zorgt een bijzondere winterprogrammering voor een levendige binnenstad. Zie www.leiden.nl voor het volledige programma van de Winter Wonder Weken.

Comments are closed.