Ierland verrast als filmlocatie in de nieuwe Star Wars film

De ruige natuur van het afgelegen Skellig Michael Island aan de Ierse westkust vormt het decor voor de spannende ontknoping van de zevende Star Wars film. Al in september vorig jaar reisde de filmcrew van ‘The Force Awakens’ af naar het eiland Skellig Michael, dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Skellig Michael

Skellig Michael

Sinds 1977 trekt de record brekende film door vele sterrenstelsels en deze keer landt regisseur J.J. Abrams met de cast en crew in Portmagee, een klein dorpje in County Kerry aan de Wild Atlantic Way. Hier vertrok de filmploeg per boot naar het twaalf kilometer uit de kust gelegen eiland Skellig Michael, de ultieme filmlocatie voor ‘The Force Awakens’.

 

ZIE OOK: Kust Ierland decor bij Goede Tijden, Slechte Tijden

 

Geheime locatie

De opnames in september 2014 waren uiterst geheim. De lokale bevolking was verteld dat er een documentaire werd opgenomen. Groot was hun verrassing toen bleek dat het om een nieuwe Star Wars film ging. Zo vertelt Gerard Kennedy van de lokale pub ‘The Bridge Bar’ in Portmagee: ‘Het was zo moeilijk om dit geheim te houden! Voor ons kleine dorp was het een geweldige ervaring. Met de cast en crew hebben we in onze bar geweldige avonden beleefd. Mark Hamill (hij vertolkt in de film het personage ‘Luke Skywalker’) heeft zelfs een biertje leren tappen van onze barman, Ciaran Kelly!’

 

 

Veel belangstelling

De Star Wars film heeft ongetwijfeld veel impact op de interesse van reizigers voor het Ierse Skellig Michael Island. Niall Gibbons, CEO of Tourism Ireland: ‘De filmopnames van Star Wars in Ierland brengt het prachtige landschap van Skellig Michael onder de aandacht van miljoenen mensen over de hele wereld. Het is geweldig om zo’n groot publiek te bereiken en de bekendheid van de Skelligs te vergroten en mensen te enthousiasmeren voor een bezoek aan Ierland.’

 

 

Vandaag de dag zijn vogels de enige bewoners, maar 1.000 jaar geleden leefden monniken op het afgelegen eiland. De stenen bijenkorfhutten waar zij woonden, zijn onlangs gerestaureerd en van mei tot en met september open voor publiek. Skellig Michael is alleen toegankelijk per boot en het is aan te raden om vooraf te reserveren.

Naast de Skellig Islands heeft het zuidwesten van Ierland nog meer te bieden. De Wild Atlantic Way loopt door Kerry, met 2500 kilometer de langste kustroute ter wereld. Dit deel van de indrukwekkende route voert langs historische bezienswaardigheden en uitkijkpunten, waaronder de beroemde vuurtoren Loop Head. Kerry is ook één van de slechts drie ‘Gold Tier International Dark Sky’ gebieden ter wereld. De baan van de Melkweg, de Andromedanevel en vele sterren zijn hier met het blote oog te zien.

Comments are closed.