5 duurste vakantiehuizen van 2016

Interhome verhuurt particuliere vakantiewoningen door heel Europa. Elk jaar maakt het bedrijf een selectie variërend van eenvoudige appartementen tot en met de allergrootste villa’s, die beschikbaar zijn voor verhuur. Uit het totaal van bijna 33.000 woningen in 32 verschillende bestemmingen komen dan enkele bijzondere stulpjes tevoorschijn. Wat te denken van een eigen eiland? Een huis met een bioscoopzaal en popcornmachine? Of toch een ‘privéhotel’ met 15 slaapkamers? Voor 2016 heeft Interhome de 5 duurste accommodaties per bestemming op een rij gezet. Reizigers met een verblijfsbudget van rond de € 10.000,- per week kunnen hier terecht. Overigens kan dat in de meeste gevallen met 10 personen of meer.

5. Finland: The aateli island

The aateli is een privé eiland in één van de honderden meren in midden-Finland. Over de smaak van het ontwerp valt niet te twisten, maar de luxe faciliteiten en het uitzicht zijn onbetaalbaar. De houten villa, omgeven door ruige Finse natuur, is beschikbaar vanaf slechts € 9.889,- per week.

De 5 duurste vakantiehuizen

De 5 duurste vakantiehuizen

 

ZIE OOK: De 6 must-sees in Dubai

 

4. Spanje: Palacio la Paz, Costa Blanca

Een huis in Spanje, één van onze vakantielanden bij uitstek, mag natuurlijk niet ontbreken. Deze superluxe villa in Jávea Xàbia aan de Costa Blanca ziet er typisch Spaans uit en biedt alles wat nodig is voor een luxe vakantie: een privé zwembad, jacuzzi, fitness ruimte en een sauna op maar liefst 900 m2 oppervlakte. Er is een eigen ‘park’ van 5.000 m2 in de achtertuin voor een gezellige wandeling. De bewoner hoeft het huis niet uit voor een film op groot scherm, want het huis heeft zijn eigen bioscoop, compleet met popcornmachine. Te boeken vanaf € 10.383,- per week.

De 5 duurste vakantiehuizen

De 5 duurste vakantiehuizen

3. Griekenland: White Villa, Mykonos

De naam zegt het al: alles is wit in dit huis. Hoe kan het ook anders, op ‘witter-dan-wit’ eiland Mykosnos? Deze villa biedt een prachtig uitzicht over zee, beschikt uiteraard over een privé zwembad en biedt plaats aan 10 personen. Het is modern ingericht, maar wel in traditioneel Griekse stijl gebouwd. Te boeken vanaf € 10.466 per week.

De 5 duurste vakantiehuizen

De 5 duurste vakantiehuizen

 

 

2. Kroatië: Villa Eugenia, Kvarner Baai

Het kan altijd gekker. Wie de definitie van ‘huis’ niet ruim genoeg vindt, kan natuurlijk ook een eigen hotel huren. Deze als villa te boek staande woning wordt met 4**** gekwalificeerd, maar qua omvang kan er weinig aan tippen. Het verblijf is geschikt voor 30 personen. Met een vanafprijs van € 10.920 krijgt de huurder 5 verdiepingen ter beschikking, 15 slaapkamers en 1.270m2 aan woonoppervlak. Dit alles op slechts 200 meter van zee.

De 5 duurste vakantiehuizen

De 5 duurste vakantiehuizen

 

 

1. Zwitserland: appartement Lodge, Zermatt

Vakantieland Zwitserland heeft veel te bieden, voor een prijskaartje. Het kostbaarste vakantiehuis van Interhome is te vinden in het Alpenland. Voor de luttele vanafprijs van € 15.338,- kan een weekje worden geboekt in dit chique penthouse in miljonairsdorp Zermatt. Daarvoor krijgen de gasten dan wel een topuitzicht over de bergen, een vijftal superluxe ingerichte slaapkamers en een naar Zwitserse traditie houten interieur.

De 5 duurste vakantiehuizen

De 5 duurste vakantiehuizen

Comments are closed.