Thessaloniki en Chalkidiki nieuwe vakantiebestemmingen in Griekenland

De Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme in Amsterdam, heeft met groot succes tijdens 2 evenementen, de bestemmingen Thessaloniki voor citytrips en Chalkidiki als nieuwe vakantiebestemming aan de Nederlandse markt gepresenteerd, in samenwerking met de Hoteliers Vereniging van Thessaloniki en de Promotionele Organisatie van Chalkidiki.

Rechtstreekse vluchten naar Thessaloniki

Aanleiding zijn de frequente rechtstreekse vluchten naar Thessaloniki, verzorgd door TRANSAVIA. Met slechts 3 uur vliegen vanuit Schiphol de hele jaar door, die in het bijzonder tijdens de lente en de zomermaanden, op dagelijkse basis opereren en de goedkope ticketprijzen, Thessaloniki heeft alles in zich om de nieuwe trend onder de citytrip-bestemmingen te worden.

 

ZIE OOK: Meteora, UNESCO parel in het Griekse binnenland

 

Naast Athene en de bekende Europese hoofdsteden, biedt Thessaloniki een nieuwe boeiend voorstel voor een “city break”, dat afrekent met het stereotiepe beeld van Griekenland als vakantiebestemming met louter zee & zon. Een levendige bruisende stad met haar vele jonge bewoners -vaak studenten- en een keur aan goed eten, culturele instellingen en exquise shoppingmogelijkheden, die over alle kenmerken beschikt om de aandacht van ervaren Nederlandse reizigers te trekken, die op een gevarieerd verblijf kunnen rekenen.

 

 

Thessaloniki is namelijk de toegangspoort naar de nabij gelegen regio van Macedonië met nog veel te ontdekken destinaties en zeker ook Chalkidiki, een van de mooiste Griekse bestemmingen waar iedere bezoeker helemaal tot rust komt. Chalkidiki werd voor het eerst via Sunweb op de Nederlandse markt in 2014 geïntroduceerd. Ook Neckermann heeft deze bestemming in haar programma voor 2016 opgenomen. 

 

 

Chalkidiki kenmerkt zich niet alleen als een uniek gebied met een kustlijn van 815km, verdeeld over 3 schiereilanden, met een overvloed aan schone zandstranden en kristalhelder water, maar biedt ook een scala aan activiteiten die in de regio worden aangeboden, waaronder wandelen, mountainbiken, golfen, paardrijden, yoga, allerlei soorten workshops en uitgebreide zeesportactiviteiten. Deze activiteiten zijn de gelegenheid bij uitstek om van haar unieke aspecten te genieten en maken Chalkidiki tot een gelijkwaardige vakantievoorstel in vergelijking met de Griekse eilanden.

Met het initiatief “The Greek Breakfast” worden reizigers in staat gesteld om culinair kennis te maken met de Griekse keuken uit de regio, trouw gebleven aan traditie en gebruik makend van zuivere agrarische producten, afkomstig uit de vruchtbare grond van Chalkidiki.

Comments are closed.