Top 5 meest bijzondere nieuwe hotels van 2016

Extravagante architectuur in Dubai, luxe en natuur midden in Hamburg of een oriëntaalse oase in de bergen van Oman: in 2016 openen enkele spectaculaire nieuwe hotels de deuren. Van innovatieve stadshotels tot prachtige, landelijke resorts, de hotelexperts van luxe reisplatform Secret Escapes zetten de 5 meest bijzondere nieuwkomers op een rij.

Het ME by Mélia hotel in Dubai

Het ME by Mélia hotel in Dubai

Dubai: back to the future

Het adembenemende ME by Mélia in Dubai is een van de meest spectaculaire hotelopeningen van 2016. Het futuristische vijfsterren hotel bevindt zich in het nieuw gebouwde Opus Building dat is ontworpen door Zaha Hadid. Het 95 meter hoge gebouw heeft de vorm van een glazen kubus en de foyer beschikt over een metalen balkonconstructie waar honderden glazen ballen hangen, wat doet denken aan een luxe ruimteschip. Iedere kamer heeft grote ramen voor een weergaloos uitzicht over de skyline van Dubai.

 

ZIE OOK: Prix Bienvenu 2014 voor vriendelijkste hotels Zwitserland

 

Hamburg: rooftop in de natuur

Volgend jaar herfst opent The Fontenay Hamburg een vijfsterren-tophotel in de Hanzestad. Gasten kunnen genieten van frisse lucht en natuur midden in de stad want het hotel is omgeven door een mooi park en veel groen. Alle 131 kamers hebben een eigen balkon met uitzicht en op het dakterras kun je genieten van een drankje aan de bar of een luxe diner in het gastronomische restaurant.

 

 

Oman: oriëntaalse oase

Pure ontspanning vind je in het Anantara Resort Jabal Al Akhdar midden in een kloof van het Hadschar-gebergte in Oman, dat in het voorjaar open zal gaan. Het hotel ligt op 3.000 meter boven de zeespiegel en is daarmee het op een na hoogste vijfsterren hotel ter wereld. Vanuit het resort heb je een panorama-uitzicht over de bergen en de zonsopgang is hier spectaculair mooi. Naast de luxe kamers en villa’s beschikt het hotel over meerdere specialiteitenrestaurants en een wellness met een infinity pool.

 

 

Santorini: een bruiloft en huwelijksreis in één

Dit Griekse eiland is enorm geliefd onder pasgetrouwde stellen. Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa opent in april 2016 haar deuren en stellen kunnen hier hun bruiloft en huwelijksreis combineren. Het hotel beschikt namelijk over een prachtig kerkje dat afgehuurd kan worden voor een huwelijksceremonie. Vervolgens kan gelijk van de huwelijksreis worden genoten in een van de 44 luxe suites met zeezicht.

Parijs: historische heropening

Het beroemde Ritz Paris opent na een driejarige verbouwing het komende jaar weer haar deuren. Binnen kun je genieten van een drankje in Bar Hemmingway, vernoemd naar de beroemde schrijver die hier vaak te gast kwam, of totaal ontspannen in de herontworpen Chanel Spa, vernoemd naar de beroemde gast Coco Chanel. De ongekende charme van het 117 jaar oude gebouw is intact gebleven en de antieke inrichting van de kamers en suites is gecombineerd met modern comfort en luxe.

Comments are closed.