Prix Bienvenu 2014 voor vriendelijkste hotels Zwitserland

Zwitserland Toerisme heeft onlangs voor de tweede keer de Prix Bienvenu uitgeloofd, de “Oscar” voor de meest gastvrije hotels van Zwitserland. De jaarlijkse award is voor hotels die op basis van gastenfeedback op meer dan 250 boekings- en beoordelingsplatformen de beste waarderingen kregen.
zwitserland-kronenhof-hotel

Honderdduizenden beoordelingen

De award 2014 is het resultaat van honderdduizenden beoordelingen van gasten op meer dan 250 online boekings- en beoordelingsplatformen tussen 1 januari en 31 december 2013. De uitkomsten zijn geanalyseerd door de TrustYou, een wereldwijd werkzame organisatie voor online-reputatiemanagement in de hotelbranche. Voor de eindbeoordeling werden de finalistenhotels door de jury bezocht die vervolgens vijf winnaars – één per hotelcategorie – heeft aangewezen.
 

 

Winnaars van de Prix Bienvenu 2014

Kleine vakantiehotels (tot 40 kamers): Hotel Albris ***S, Pontresina/Graubünden
Grote vakantiehotels (vanaf 41 kamers): Parkhotel Schoenegg ***S, Grindelwald/Berner Oberland
Stadshotels (3 tot 4 sterren superior): Zunfthaus zu Wirthen ***, Solothurn
Luxe-stadshotels (5 sterren, 5 sterren superior): Mandarin Oriental Geneva *****S, Genève
Luxehotels (5 sterren, 5 sterren superior): Grand Hotel Kronenhof ****S, Pontresina/Graubünden

Het luxe hotel Mandarin Oriental in Geneve

Het luxe hotel Mandarin Oriental in Geneve

Extra hotelcategorie

De Prix Bienvenu is een gezamenlijk initiatief van Zwitserland Toerisme, hotelleriesuisse, Gastrosuisse, de Ecole hotelière de Lausanne en de Universiteit van Bern. De prijs is in 2013 voor het eerst uitgereikt in vier hotelcategorieën. In het tweede jaar is de hotelcategorie Luxe-stadshotels toegevoegd.

Elk Zwitsers hotel met minimaal 70 beoordelingen deed automatisch mee aan de verkiezing. Bij de analyse van de resultaten telden factoren als attentheid, hartelijkheid, inlevingsvermogen en hulpvaardigheid van het personeel mee. Verdere kwaliteitskenmerken van een hotel, zoals infrastructuur, ligging, binneninrichting, netheid en prijs-kwaliteitsverhouding werden in de analyse voor de Prix Bienvenu buiten beschouwing gelaten.

Boekje met vriendelijkste 100 hotels

Elk jaar wordt een boekje gemaakt waarin de vriendelijkste 100 hotels worden opgenomen. De betrokken hotels hebben de publicatie klaarliggen voor hun gasten. Het logo van de Prix Bienvenu is vaak ook op de hotelwebsite van deze hotels aan te treffen als extra aanbeveling. Binnenkort de volledige lijst met de meest gastvrije hotels van 2014.

Gastvrijheid als belangrijkste criterium voor de kwaliteit van Zwitserse accommodaties

Online beoordelingsplatformen worden voor logiesverstrekkers steeds belangrijker. Gasten geven duidelijk hun mening, wat voor hoteliers een graadmeter is voor hun prestaties. Voor de best beoordeelde hotels betekenen deze platformen een gratis en geloofwaardig uithangbord met wereldwijde uitstraling.

Comments are closed.