Kerstsfeer tussen 4 miljoen legosteentjes en 5.000 zeedieren

Terwijl honderden Nederlanders in winkelcentrum CentrO en de naastgelegen kerstmarkt in Oberhausen hun kerstinkopen doen, bevindt zich even verderop in Legoland Discovery Centre een winterwonderland van miljoenen legosteentjes. Tot en met 26 december staat de legospeeltuin op een uur rijden van Arnhem helemaal in het teken van Kerstmis. Ook het naastgelegen Sea Life, met meer dan 5.000 zeedieren, is in kerstsferen gehuld.

De LEGO kerstman in Oberhausen

De LEGO kerstman in Oberhausen

LEGO®-fans kunnen in Legoland Discovery Centre zomaar de Kerstman tegen het imposante lijf lopen. Hij komt samen met mascotte Bricky een paar keer per dag langs om kennis te maken met zijn kleinste fans. De wit bebaarde kindervriend heeft in Miniland al wat cadeautjes verstopt, die de kinderen dagelijks om 13.00 en 16.30 uur kunnen winnen. Ook kunnen kinderen hun verlanglijstje achterlaten: met een beetje geluk vervult de Kerstman een van hun LEGO®-wensen.

Maar kleine bezoekers gaan zeker niet met lege handen naar huis: in de fabriek kunnen LEGO®-fans een exclusieve kerststeen maken en laten graveren. En natuurlijk mag een duik tussen de LEGO®-stenen ook niet ontbreken: jong en oud kunnen samen met de modelbouwer het kerstverhaal met veel kleurrijke steentjes nabouwen.

 

ZIE OOK: Kerstmarkten.nl signaleert groei in belangstelling voor kerstmarkten

 

Merry Fishmas in Sea Life

In Sea Life Oberhausen luiden onder het motto ‘Merry Fishmas’ de kerstklokken tot en met 26 december ook onder water. In het hele aquarium zijn speciale hoekjes ingericht, waar mooie familiefoto’s kunnen worden gemaakt. Naast de sneeuwbal en de sterrengrot zijn er veel andere prachtig versierde plekken, waar sfeervolle plaatjes kunnen worden geschoten.

Veel bewoners van Sea Life Oberhausen vieren voor de eerste keer Kerstmis, want in de haaienkwekerij zijn onder andere zwartpuntrifhaaien, kathaaien, diverse roggen en andere pasgeboren vissen te zien. Blacky, een zwartpuntrifhaai die in april het levenslicht zag, is pas 70 cm lang en weegt nog maar twee kilo.

 

 

Een bezoek aan beide attracties is extra voordelig als de tickets minstens een dag van tevoren online worden besteld. De korting loopt dan op tot maximaal 40 procent. Wie in december LEGO®-cadeautjes ter waarde van minstens 150 euro in de winkel van het Legoland Discovery Centre koopt, krijgt een jaarkaart gratis.

 

 

Entreeprijzen

Een kaartje voor het LEGOLAND Discovery Centre kost € 17,95 per persoon. De kleurrijkste binnenspeeltuin ter wereld is dagelijks vanaf 10 uur geopend.

De entree voor het Sea Life Oberhausen kost € 19,95 per persoon. De onderwaterwereld is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Bezoekers, die hun tickets online boeken, krijgen bovendien tot wel 40 procent korting.

Comments are closed.