Aruba lanceert online immigratiekaart

De Aruba Tourism Authority (ATA), Aruba Immigration Services (IASA) en Gamma IT Solutions, lanceren met ingang van vandaag de online immigratiekaart. Met deze nieuwe online dienst kunnen bezoekers aan het eiland met gemak de zogeheten Embarkation and Disembarkation kaart (ED-card) vooraf invullen. De digitale immigratiekaart, waarbij persoonlijke- en verblijfsgegevens verstrekt worden, kan men na het boeken van de vlucht invullen en moet uiterlijk 48 uur voor vertrek voldaan zijn.

Het strand van Aruba

Het strand van Aruba

De papieren versie blijft wel nog steeds bestaan voor mensen die de kaart toch liever tijdens de vlucht, of bij aankomst, in willen vullen. Het voldoen van de immigratiekaart is voor alle reizigers verplicht. De digitalisering van de immigratiekaart draagt bij aan de doelstelling op Aruba om diensten voor toeristen te blijven vernieuwen en aan de missie om als eiland te verduurzamen. Aruba biedt reizigers als eerste eiland binnen de Caraïben de mogelijkheid om de ED-card online in te vullen.

 

ZIE OOK: Aruba verwacht miljoenste verblijftoerist

 

Aruba’s zogeheten “Happy Returners” – reizigers die vaker op het One Happy Island komen– hoeven slechts een keer het gehele formulier online in te vullen, waarna de gegevens bewaard zullen blijven. Bij herhaalbezoeken hoeven zij dan slechts hun nieuwe reisinformatie toe te voegen. Dit versnelt vervolgens het immigratieproces bij aankomst op het vliegveld en zorgt voor een onbekommerde reis.

 

 

ATA en IASA zijn zeer verheugd om met de digitalisering van de immigratiekaart een innovatieve en vernieuwende stap op het gebied van toerisme en de bijbehorende diensten te zetten. Met de online versie van de ED-card komen wij zowel onze toeristen als onze lokale bevolking tegemoet in de wens om voor en tijdens de reis zoveel mogelijk tijd te besparen. Bij aankomst op het vliegveld van Aruba word je al begroet door het zogeheten Happy Flow programma. Een programma waarbij het passagiersproces door middel van digital airport checkpoints versneld wordt. Passagiers die vanaf heden vooraf de immigratiekaart via internet invullen, kunnen nu op een nog snellere afhandeling rekenen

Aldus Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority (ATA).

 

 

Comments are closed.