5 Glampings met superuitzicht

Uitzicht op bergtoppen, lavendel of de oceaan zodra je je bed uitstapt? Deze 5 natuurcampings in Frankrijk zijn uitzonderlijk mooi gelegen. Behalve idyllische staanplaatsen vind je er ook fijne glamping-accommodaties, zoals lodgetenten, chalets en huisjes op palen.

Een camping in Frankrijk midden in een lavendelvallei

Een camping in Frankrijk midden in een lavendelvallei

Hoog in de bergen: Indigo Vallouise

Zuurstofboost! Kamperen op 1200 meter met een panorama van 360 graden op de Alpen. Dat kan op deze camping-glamping bij Vallouise, een authentiek bergdorp in de buurt van Briançon en Serre-Chevalier. Op een vlak terrein tussen twee rivieren staan prachtige huurtenten (de ‘Toile & Bois’, van linnen en hout), houten chalets en er zijn meer dan 100 vrije staanplaatsen. Perfecte plek voor mensen die van bergwandelen houden want je zit hier aan de rand van het Parc des Ecrins, een natuurgebied met mooie wandelroutes. Meer info.

CAMPING INDIGO DE VALLOUISE REPORTAGE JUILLET 2012

 

ZIE OOK: Meer herfstkampeerders in Frankrijk

 

Midden in een lavendelvallei: Huttopia Dieulefit

Deze droomcamping vind je in de omgeving van Montélimar, halverwege Lyon en de Côte d’Azur. Huttopia, een keten van luxere natuurcampings in Frankrijk, weet altijd mooie groene plekjes te kiezen, maar Dieulefit is wel een extreem mooie locatie. Het campingterein van 20 hectare (!) met kastanjebomen en truffeleiken biedt namelijk een waanzinnig uitzicht over een vallei vol bossen en lavendel in het hart van de Drôme provençale. Hele fijne vakantiestreek met prachtige plaatsen als Le Poët-Laval, Nyons en Grignan in de buurt. Meer info.
huttopia-dieulefit-foto-r.-etienne

 

 

Aan het strand op een eiland: Indigo Ile de Noirmoutier

Nog zo’n onwerkelijk mooi plekje, tussen de duinen van Ile de Noirmoutier, voor de West-Franse kust. Op deze driesterrencamping kun je op blote voeten rondopen en ruik je bijna overal de geurende zeedennen. Behalve vrije staanplekken zijn hier ook kant-en-klare linnen tenten te huur – vrijwel allemaal met prachtig uitzicht op de Atlantische oceaan. Vanaf de camping loop je zo het strand op en met de fiets kun je het hele eiland bereiken. Meer info.

CAMPING INDIGO DE NOIRMOUTIER

Camping Indigo Ile de Noirmoutier

In de Catalaanse Pyreneeën: Huttopia Font-Romeu

Nog hoger dan de eerstgenoemde natuurcamping, want deze ligt op 1800 meter! Op deze natuurcamping in de buurt van Perpignan blijf je je het de hele vakantie verbazen over de indrukkenwekkende views… Top-van-wereld-gevoel! Veel keuze aan smaakvolle glamping-accommodaties bovendien, met een soort blokhutten en romantische canvastenten, en twee zwembaden. Meer info.

REPORTAGE CAMPING HUTTOPIA FONT ROMEU

Camping Huttopia Font-Romeu

De toppen van de Ardèche: Huttopia Sud-Ardèche

Pas vorige zomer geopend, deze unieke natuurcamping met uitzicht op omliggende groene toppen van de Ardèche. Vooral vanaf het terras op palen van het ontmoetingscentrum van de camping is het panorama indrukwekkend. Er is een verwarm zwembad
Bovendien zit je hier op een unieke plek, vlak bij bekende sights in de Ardèche (Gorges de l’Ardèche) Vallon Pont d’Arc, grot van Pont d’Arc) kastelen en authentieke dorpjes als Bajarc en Balazuc. Meer info.

CAMPING HUTTOPIA SUD ARDECHE VAGNAS

Camping Huttopia Sud-Ardèche

 

 

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia en Indigo is te vinden op de Nederlandstalige websites: http://france.huttopia.com/nl en http://www.camping-indigo.com/nl. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan hun net geopende kampeerreisbureau in Utrecht (Choorstraat 8).

Comments are closed.