Meer herfstkampeerders in Frankrijk

Kamperen wint steeds meer terrein buiten het traditionele zomerseizoen. De Franse luxe kampeerketen Les Castels speelt hierop in met langere openingstijden van een groot aantal campings deze herfst. Met name de adressen in populaire streken als de Provence/Côte d’Azur, Ardèche, Bretagne, Aquitaine en Languedoc-Roussillon sluiten hun deuren pas eind oktober.
les-castels-frankrijk

Ruim 7% meer overnachtingen dit voorjaar

De laatste cijfers van het Franse Bureau voor Statistiek, INSEE bevestigen de verbreding van het kampeerseizoen. In het 2e kwartaal van 2015 nam het aantal kampeerovernachtingen toe met 7,2 % ten opzichte van vorig jaar. Mede dankzij groei van buitenlandse kampeerders (+9,2%). Daarbij is de stijging het hoogst bij de vier- en vijfsterrencampings (+8,5%). Dit kan mede worden verklaard door de goede infrastructuur van faciliteiten en aanbod van all-weather verblijfsvormen zoals chalets en mobilhomes. Qua bestemming profiteren met name de kustgebieden van de toename.

 

ZIE OOK: Wist je dat Les Castels Camping baby- en peuterproof is?

 

Voor Nederlanders blijft caravan favoriet

Deze landelijke gegevens matchen met de in het voorjaar gehouden enquête van Les Castels onder Europese gasten. De resultaten, gebaseerd op meer dan 1000 respondenten, tonen aan dat Zuid Frankrijk favoriet is, gevolgd door Languedoc-Roussillon. Nederlanders hebben nog altijd de caravan als favoriete onderdak (48%) en 60% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan een vier- of vijfsterrencamping. 15% geeft aan buiten het hoogseizoen te kamperen.

 

 

Uitwaaien, cultuurhappen, zonnebaden

De 10 Castels campings die in oktober open zijn bieden kort verblijf (min. 2 nachten in mobilhome) en spelen in op de herfstvakanties. De locaties in Bretagne zijn vlakbij de stranden, heerlijk om uit te waaien én hebben veel speelfaciliteiten voor kinderen. De Zuid Franse campings tippen zichzelf als voordelige najaars vakantiebestemming, zeker in combinatie met de lowcost vluchten naar Nice. In Hourtin aan de Atlantische kust wordt een cowboy-experience geboden op Village Western camping. De Ardèche verwacht nog veel aanloop dankzij dé enorm grote belangstelling voor de in mei geopende prehistorische Grotte de Chauvet.

Over Les Castels

Les Castels is de pionier van luxueus kamperen. 50 Jaar geleden begonnen met kampeerfaciliteiten in de achtertuinen van kastelen en landhuizen, vandaag de dag de grootste keten van vier en vijfsterrencampings op authentieke domeinen in Frankrijk. De Castels keten bestaat uit 41 campings – met naast staplaatsen ook huisjes, mobilhomes en glampingaccommodaties – door heel Frankrijk, waarvan 80% met vijfsterrenstatus. Jaarlijks ontvangen zij in totaal 1 miljoen gasten. Meer informatie op www.camping-castels.nl

Comments are closed.