NYCx design: Stylish New York City

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau van New York City heeft de vierde editie van het jaarlijkse designfestival NYCxDESIGN aangekondigd, wat plaats zal gaan vinden van 3 tot 17 mei, 2016. Deze periode staat de stad volledig in het teken van design waarbij New York City’s diverse design aanbod en de invloed daarvan op de vijf verschillende wijken worden benadrukt. De beste designers van over de hele wereld zijn aanwezig en er vinden tal van gave events en tentoonstellingen plaats.

De skyline van New York

De skyline van New York

“NYCxDESIGN heeft het beeld van NYC als een design hoofdstad verbeterd, en ieder jaar kijken we er weer naar uit om de design industrie en de impact ervan op New Yorkers en de wereld te promoten”, zegt burgemeester Bill de Blasio. “Van design scholen tot design bedrijven, de industrie speelt een essentiële rol in het creatieve- en bedrijfsleven.”

 

ZIE OOK: Een magische kerst in betoverend New York

 

NYC de hoofdstad van design

New York City is het thuis van ruim 40.000 ontwerpers, meer dan 3.900 design bedrijven en 10 prominente design- en architectuurscholen. Hiermee is New York een van de design hoofdsteden ter wereld. NYCxDESIGN is het jaarlijks terugkerende designfestival van NYC dat wordt georganiseerd door de gemeenteraad in samenwerking met vertegenwoordigers van culturele instellingen zoals top designscholen, bedrijven en ontwerpers. Allerlei disciplines nemen deel aan het festival, van architectuur en product design tot fashion en interieur design.

Het designfestival is enorm gegroeid en heeft New York City neergezet als wereldwijde designhoofdstad, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “NYC is het centrum van creativiteit en innovatie en daarmee de perfecte plek voor de vierde editie van het jaarlijkse NYCxDESIGN.

 

 

Deelnemers

Vorig jaar telde het festival 564 unieke evenementen op 228 verschillende locaties. 17 Design disciplines werden gerepresenteerd in de verschillende wijken van New York City. Het aankomende festival zal zich gaan focussen op handel, cultuur, onderwijs en entertainment met evenementen door de hele stad zoals tentoonstellingen, vakbeurzen, presentaties, lanceringen en open studio’s. Terugkerende deelnemers zijn onder andere BKLYN DESIGNS, Cooper Hewitt National Design Museum, Frieze Art Fair en Museum of Arts and Design.

 

 

Verblijven in stijl

Voor bezoekers die tijdens het NYCxDESIGN festival geheel in stijl in New York City willen verblijven biedt de stad tal van design accommodaties aan. De hotels van NYC & Company’s Design Collection staan in het teken van uitzonderlijk design, van inspirerende architectuur en modern interieur tot samenwerkingen tussen top designers, particuliere kunstcollecties en culinaire hoogtepunten. Kijk voor deze bijzondere hotels op nycgo.com/designcollection.

Comments are closed.