Een magische kerst in betoverend New York

Ontdek alle tradities en activiteiten in de vijf wijken van New York City tijdens de feestmaanden. Het lijkt nog ver weg maar wanneer de temperatuur daalt en sneeuw begint te vallen komt ‘the Big Apple’ tot leven met enorme praalwagens tijdens Macy’s Thanksgiving Day Parade, schitterende lichtjes in de beroemde kerstboom bij Rockefeller Center en allerlei spraakmakende optredens in Harlem’s iconische Apollo Theater. Vanwege de enorme populariteit tijdens dit seizoen adviseert NYC & Company bezoekers om hun reis nu alvast te boeken.

Rockefeller Center met kerst

Rockefeller Center met kerst

New York City verwelkomt bezoekers iedere winter met open armen. Van klassieke tradities tot onontdekte feesten en activiteiten, de stad heeft iedereen wat te bieden en we moedigen reizigers aan om nu alvast de reis van hun leven te boeken”, Aldus Fred Dixon, CEO van NYC & Company.

Of je nu in Manhattan, Brooklyn of the Bronx bent, in iedere wijk is de kerstsfeer aanwezig. NYC & Company heeft een overzicht gemaakt van alle feestelijke activiteiten tijdens de meest gezellige periode van het jaar.

 

ZIE OOK: 56.4 miljoen bezoekers in New York in 2014

 

Manhattan

De kerstperiode gaat officieel van start met de 89e jaarlijkse Macy’s Thanksgiving Day Parade op 26 November. Gevolgd door de lichtjes van de enorme Rockefeller Center Christmas Tree die aangaan op 2 december. Op deze bijzondere plek wordt ook een ijsbaan aangelegd die geopend is vanaf eind oktober. Een andere beroemde ijsbaan is de Wollman Rink in Central Park die open gaat in november. Ook in Bryant Park is een ijsbaan te vinden samen met de gezellige Winter Village kerstmarkt. Om helemaal in de kerstsferen te komen kunnen bezoekers een avondje naar de Radio City Hall waar de Rockettes vanaf 13 november weer van start gaan met de Radio City Christmas Spectacular show. Daarbij komt Elf the Musical deze winter terug naar New York en kun je vanaf 27 november genieten van het beroemde stuk The Nuttcracker van het New York City Ballet. Het Apollo Theatre in Harlem komt tijdens de winter tot leven met een aantal waanzinnige muziek optredens en het seizoen wordt afgesloten met ’s werelds grootste en meest spectaculaire outdoor feest: New Year’s Eve op Times Square!

 

 

The Bronx

Ook in de Bronx valt genoeg te beleven tijdens het winter seizoen. Een must-visit voor het hele gezin is de beroemde Holiday Train Show in de botanische tuinen vanaf 21 november. Op 5 december is de jaarlijkse Holiday Family Day in het Bartow-Pell Mansion Museum waar verschillende activiteiten voor kinderen worden aangeboden, zoals o.a op de foto met de Kerstman.

Brooklyn

Bewonder alle mooie kerstlichtjes en decoraties van Brooklyn tijdens A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights Tour gedurende de hele decembermaand. Tijdens de weekenden kun je voor al je souvenirtjes terecht op de gezellige Holiday Market op Coney Island om vervolgens de dag af te sluiten in het prachtig gerenoveerde Kings Theatre voor een van de vele shows en musicals, waaronder ANNIE.

Comments are closed.