Winterse wandelingen op de Top Trails of Germany

Wandelen op sneeuwschoenen door het winterse landschap, samen met de ranger zoeken naar sporen van wild in de sneeuw, of langlaufen over een bergrug: dat zijn enkele van de spannende activiteiten die langs de verschillende wandelroutes van de ‘Top Trails of Germany’ mogelijk worden zodra er sneeuw valt.

Winters wandelen in Duitsland

Winters wandelen in Duitsland

In het voetspoor van de Romeinen op de Hermannshöhen

Ook in de winter kun je over de Hermannshöhen wandelen en in alle rust genieten van het fascinerende Hermannsdenkmal en de grillige rotsformatie de Externsteine. Vanaf de ‘berg’ Velmerstot heeft u een mooi uitzicht over het omringende winterse landschap. Van 4 t/m 24 december is een bezoek aan de mooie kerstmarkt van Detmold een omweg waard.

 

ZIE OOK: Wandelen met wolven of lopen tussen de boomtoppen – welke wandeling kies jij?

 

Fakkelwandeling op de Westerwald-Steig

Op 30 december start bij Welter’s Camping- und Freizeitparadies in Rehe en bij Camping Krombachtalsperre in Driedorf-Mademühlen om 17 uur een begeleide fakkelwandeling door het winterse landschap van het Westerwald. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Fakkels zijn verkrijgbaar op de campings. Meer informatie op www.hoher-westerwald-info.de.

 

 

Op oudejaarsdag met een Romeinse gids over de Altmühltal-Panoramaweg

De Altmühltal-Panoramaweg loopt door een prachtig landschap, dat ook nog eens een rijk verleden kent. Op 31 december om 14 uur haalt een ‘oude Romein’ de gasten op in Gunzenhausen voor een kennismaking met de ‘Limes’, de Romeinse verdedigingslinie die hier zo´n 2000 jaar geleden liep. De begeleide wandeling duurt ca. 2 uur en kost € 4 p.p.

 

 

Een goed begin van het nieuwe jaar op de Rheinsteig

Een wandeling op nieuwjaarsdag met natuurgids Wolfgang Blum langs het Rijndal is een uitstekend begin van het jaar. De tocht begint op 1 januari om 14.15 uur bij de spoorwegovergang in Assmannshausen. De wandeling duurt 3,5 uur inclusief pauzes. Een snack voor onderweg en iets warms om te drinken moet iedereen zelf meebrengen. Een hoofdlamp is handig voor het laatste halve uur. Kosten € 5 p.p., kinderen tot 14 jaar gratis. Aanmelding is niet nodig.

Winters wandelweekend op de Rothaarsteig

Met elkaar genieten van de winterse wereld van het Sauerland tijdens de 2e Duitse Winterwandeldag van 20 t/m 24 januari 2016 in Willingen. Bezoekers kunnen deelnemen aan de begeleide wandeling over de ‘Kahle Pön’. De 12,5 km lange tocht voert door een prachtig stukje Sauerland en is ook voor beginners met een goede conditie geschikt. Deelname is gratis. Meer informatie: www.ugv-willingen.de.

Sledehondenwedstrijden op de Schluchtensteig

Er zijn weinig plaatsen in Europa waar de sledehondensport zo´n belangrijke rol speelt als in Todtmoos in het Zwarte Woud. Toeschouwers zijn altijd weer geboeid door de perfecte harmonie van mens en dier. De internationale sledehondenwedstrijden vinden plaats van 30 t/m 31 januari 2016. Een hoogtepunt zijn de spannen met 10 honden. Natuurlijk alleen bij voldoende sneeuw. Vanaf de start/finish in Todtmoos-Schwarzenbach kun je de race goed volgen.

Wandeling op sneeuwschoenen op de Saar-Hunsrück-Steig

Het stadje Hermeskeil biedt wandelliefhebbers in de winter twee bijzondere wandelmogelijkheden. 16 paar sneeuwschoenen met bijpassende wandelstokken staan klaar om bij voldoende sneeuw samen met een gids het sprookjesachtige winterlandschap te verkennen. De zondagwandelingen beginnen allebei om 10 uur, de ene bij de ‘Köhlerhütte’ in Neuhütten en de andere in Reinsfeld. De 3 uur durende wandeling kost € 10 p.p. Aanmelden is verplicht: info@hermeskeil.de.

Met de ranger op de Harzer-Hexen-Stieg

Samen met de ranger op zoek naar sporen van reeën, hazen of eekhoorntjes. In de sneeuw is het heel gemakkelijk om de sporen van dieren te herkennen. ´s Winters biedt het Nationalparkhaus Schierke regelmatig begeleide wandelingen aan. De tochten duren 2 tot 3 uur en zijn ook voor gezinnen met kinderen geschikt. Deelname is gratis. Bovendien bestaat de mogelijkheid om dagelijks met de ranger een wandeling over de hoogste berg van Noord-Duitsland, de Brocken (1142 m), te maken. Van november t/m april dagelijks om 12 uur vanaf het Brockenhaus.

Nachtwandeling door de sneeuw op Der Hochrhöner

Een wandeling met sneeuwschoenen onder fonkelende sterren door de glinsterende sneeuw over de kale heuvels van de Rhön. In de rugzak zitten warme thee en koekjes. Zodra er voldoende sneeuw ligt worden deze winterse wandelingen aangeboden door www.rhön-yeti.de. De uitrusting en de versnapering is bij de prijs van € 35 p.p. inbegrepen.

Wandelen met sneeuwschoenen over de Westweg

De Belchen is met zijn 1414 m een van de hoogste bergen in het Zwarte Woud. ‘s Winters worden er regelmatig wandelingen op sneeuwschoenen aangeboden. In het eenzame winterlandschap zoeken de deelnemers samen met de ervaren gids hun weg, en bij helder weer kan worden genoten van het fantastische uitzicht. De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie met gebak. € 35 p.p. incl. huur van materiaal. Data en meer informatie: www.original-schwarzwald.de.

Langlaufen over de bergrug van het Ertsgebergte

De loipe over de bergrug van Johanngeorgenstadt in het Ertsgebergte tot Schöneck in het Vogtland is ongetwijfeld een van de mooiste loipes in Duitsland. In de winter ligt hier bijna altijd sneeuw. Net als de wandelroute Kammweg voert de loipe door een natuurpark. Over een lengte van 36 km biedt hij u volop langlaufplezier. In de regio zijn nog veel meer loipes getrokken, dus een aanrader voor elke langlaufliefhebber.
www.kammloipe.com/

Meer informatie: www.toptrails.nl

Comments are closed.