Wandelen met wolven of lopen tussen de boomtoppen – welke wandeling kies jij?

Dat Duitsland bij uitstek een wandelland is, dat hoeven we niet meer te vertellen. Maar ook wandelaars heb je in diverse soorten en maten en met verschillende interesses. Ben je een echte snelheidsduivel en kan het jou niet extreem genoeg zijn? Of geniet je liever in rustiger tempo van al het moois om je heen? Of je nu op zoek bent naar natuur, avontuur of cultuur: voor elk type wandelaar hebben we de leukste routes op een rijtje gezet.

Wandelen door Duitsland

Wandelen door Duitsland

De avontuurlijke wandelaar…

…kan in Saksen tussen de wolven lopen. Kan het jou niet spannend genoeg zijn? Dan is het wandelgebied in Niederspree iets voor jou. Dit is het leefgebied van maar liefst 75 wolven. Doe mee met de sporenexcursie en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met dit dier. Deze (en andere) wandelroutes vind je op de nieuwe wandelkaart Saksen.

 

ZIE OOK: Wat je nog niet wist over Saksen-Anhalt

 

Wandelaars met kinderen…

…zitten deze herfst goed(koop) in de Beierse Hörnerdörfer. Met de hele familie trektochten maken door groene weides en majestueuze bergen en ’s avonds bijkomen in een van de leuke dorpjes en genieten van de Duitse Gemütlichkeit? Dat kan in oktober heel voordelig, want in deze vijf dorpjes slapen kinderen deze maand gratis bij hun ouders op de kamer.

Wandelaars zonder hoogtevrees…

…stijgen tot grote hoogtes in het Nationaal Park Hainich. In dit park in Thüringen loop je ter hoogte van de boomtoppen. Terwijl je geniet van het uitzicht over het oerwoud en het uitgestrekte rivierenlandschap, leer je onderweg alles over de unieke biodiversiteit hier. Zo leeft hier de Mauswiesel, het kleinste roofdiertje ter wereld!

Wandelen door Duitsland

Wandelen door Duitsland

 

 

Wandelaars met een gevoel voor geschiedenis…

…opgelet! Onlangs werd de Lutherweg Saksen geopend. Lang geleden liep Luther over deze paden om zijn ideeën te verkondigen. Nu, 500 jaar later, kan jij in zijn voetsporen treden. Voel je voor even een pelgrim en volg de sporen van de Reformator over de 500 kilometer lange route die dwars door de regio Leipzig voert.

De competitieve wandelaar…

…kan zijn hart ophalen bij de Top Trails Germany. De 15 mooiste langeafstands-wandelroutes van Duitsland worden vaak verbonden aan evenementen met een sportieve uitdaging. Zo vindt eind september de Ultra Race plaats, waar 661 kilometer en 19.000 hoogtemeters moeten worden overwonnen. De snelste deed dit in slechts 171 uur. Een andere Top Trail is de Eifelsteig. Deze wandelroute is in 2015 door het Duitse Wandermagazin verkozen tot de mooiste van Duitsland!

Comments are closed.