Omar Bekkali 3e keer winnaar Stair Climbing voor UNICEF in Sheraton Brussels Hotel

Afgelopen zondag zijn 162 deelnemers de 30 verdiepingen en 466 trappen van het Sheraton Brussels Hotel opgelopen in het kader van de vijfde editie van de Stair Climbing-race voor UNICEF. Uiteindelijk werd Omar Bekkali voor de derde keer op rij gekroond tot “Koning van het Sheraton”. Hij bereikte de top in 1.54 minuten, 8 seconden beter dan vorig jaar.

Stair Climbing for Unicef event 2015-11-29

Snelste vrouw

Marion Raballand was van alle vrouwen het snelst met een tijd van 3.11 minuten. Zowel Marion als Omar mogen één jaar lang één keer per maand overnachten in het Sheraton Brussels Hotel aan het Rogierplein. Ook meer dan 25 leden van de Brusselse brandweer beklommen de 466 trappen in volledige uitrusting, inclusief zuurstofmasker.

 

ZIE OOK: Met Apple Watch je hotelkamer openen

 

De deelnemers in Brussel betaalden elk 18 euro inschrijvingsgeld dat Sheraton doneert aan UNICEF, om zo te zorgen voor zuiver drinkwater en sanitaire watervoorzieningen in Afrika en het Midden-Oosten, in het kader van het Check Out For Children-programma van UNICEF en Starwood Hotels & Resorts.

 

 

De deelnemers gingen vanaf 09.30 uur steeds afzonderlijk van start, met telkens één minuut interval. Eenmaal boven gekomen konden ze op adem komen met een prachtig uitzicht over de hoofdstad en tegelijkertijd de tussenstand in real-time volgen.

 

 

Dit jaar deden voor het eerst ook kinderen mee aan de race, in plaats van 30 etages beklommen zij 7 etages. Winnaar bij de kinderen is Stephen Kurki, hij bereikte de top in 26 seconden. De bekende acteur en presentator Tom Waes, tevens vrijwillig ambassadeur van UNICEF België, was aanwezig om de deelnemers aan te moedigen.

Prijswinnaars Omar Bekkali en Marion Raballand

Prijswinnaars Omar Bekkali en Marion Raballand

Comments are closed.