5 redenen waarom Tsjechië een geliefde wintersportbestemming is

Tsjechië behoort tot de tot landen waar wintersport heel populair is. Vijf redenen waarom wintersporters van Tsjechische skigebieden houden.
skien-klinovec

1. Professionaliteit en een lange traditie

Wintersport kent een lange traditie in Tsjechië. Niet alleen skiën en snowboarden zijn er erg populair, maar ook schaatsen, langlaufen en ijshockey. De Tsjechische professionele wintersporters winnen regelmatig de meest prestigieuze internationale prijzen. Ook in Tsjechië zelf vinden internationale wedstrijden zoals de FIS World Criterium Masters (slalom) en de Jizerska 50 (langlaufen) plaats.

 

ZIE OOK: Lipno: Tsjechisch wintersportparadijs voor gezinnen

 

De populariteit van de wintersport en de hoge eisen die gesteld worden aan skicentra voor het beoefenen van professionele topsport hebben een positieve invloed op de skigebieden. Er is flink geïnvesteerd in moderne liftinstallaties en door de komst van nieuwe sneeuwkanonnen worden de pistes in goede conditie gehouden. Zo bieden de skicentra perfecte omstandigheden om wintersport op hoog niveau te kunnen beoefenen. Er bestaat ook een uitgebreid netwerk wintersportscholen met professionele instructeurs.
tsjechie-skiparken-kinderen

2. Voordelig

Een groot voordeel van wintersport in Tsjechië is dat het prijsniveau nog steeds vriendelijk is en er een ruime keuze is aan betaalbare accommodaties. Elk skicentrum heeft ook specifieke aanbiedingen en kortingen.

 

 

Parkeren is meestal gratis net zoals skipassen voor kinderen onder 5-6 jaar. 
Het kan ook niemand ontgaan dat het eten en drinken in Tsjechië veel voordeliger is dan in andere wintersportlanden. U kunt hier voor een 1-2 euro een biertje (0,5 liter) en al voor 6-7 euro een heerlijke maaltijd bestellen.

3. Familievriendelijk

Veel kinderen beginnen in Tsjechië met skiën en schaatsen zodra ze kunnen lopen. De skicentra besteden daarom veel aandacht aan families en proberen zo veel mogelijk comfort en plezier te bieden. Ze beschikken over skiparken en oefenruimten voor de allerkleinste skiërs. Er wordt ook altijd een leuk programma voorbereid voor kinderen door het enthousiaste animatieteam. Vaak heeft een skigebied een eigen mascotte die de kinderen tijdens het skiën opvrolijkt en amuseert.
cerna-hora-pec

Gezelligheid


Bij de Tsjechishe skicentra horen automatisch après-skibars, restaurants en wellness. Mocht u het koud hebben of zich moe voelen, dan kunt u direct op de piste in één van de hutjes met een lekkere stevige maaltijd weer opladen met nieuwe energie of heerlijke glühwein drinken en genieten van het prachtige winterse landschap. 


 

 

Na de hele dag op de sneeuw kunt u één van de nabijliggende wellnesscentra bezoeken en uw lichaam en geest helemaal tot rust laten komen. De skicentra organiseren ook diverse evenementen en wedstrijden zodat hun bezoekers zich nog meer kunnen vermaken.

Van de piste makkelijk de steden in

In Tsjechië kunt u een stedentrip en wintersport leuk combineren. Vanuit het skigebied Lipno bent u bijvoorbeeld binnen een uur in de sprookjesachtige Český Krumlov. Even verder ligt het wonderlijke kasteel Hluboká die ook inde winter open is en een bezoek waard is.
Het skigebied Klínovec ligt op maar 30km van de prachtige kuuroordstad Karlovy Vary. Vanuit het skigebied Špindlerův Mlýn of Černá Hora-Pec kunt u een mooi uitstapje maken naar de Noord-Boheemse steden Liberec, Trutnov of Jablonec nad Nisou. Een bezoek aan Praag kunt u mooi combineren met een dagje skiën in skiareal Monínec, wat slechts een uurtje rijden is vanaf de hoofdstad.

Meer informatie over de wintersport in Tsjechië vindt u op: 
wintersport.czechtourism.com


Comments are closed.