Een wintersprookje in UNESCO-werelderfgoed Zollverein Essen

Schaatspret voor het hele gezin. Al voor de veertiende keer wordt het waterbekken buiten bij de cokesfabriek Zollverein omgetoverd in een 150 meter lange ijsbaan met de naam ZOLLVEREIN® Eisbahn. Vanaf zaterdag 5 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016 kunnen kunstschaatsers, beginners en gevorderden, over het ijs glijden tussen de imposante cokesovens, roestrode buizen en hoge schoorstenen.

Eisbahn auf der Kokerei

De ijsbaan in Essen

De fascinerendste ijsbaan van Duitsland

In de cokesfabriek Zollverein werd vroeger bij een temperatuur van meer dan duizend graden celsius uit kolen cokes geproduceerd. Volgens het Duitse reismagazine Marco Polo is het tegenwoordig ‘de meest fascinerende plek om te schaatsen van heel Duitsland’. De afgelopen 2 seizoenen kwamen telkens zo´n 30.000 bezoekers naar de ijsbaan in Essen. Het kleine winterse dorp zorgt voor de passende ambiance. In de kraampjes kunnen de schaatsers natuurlijk de handen opwarmen aan een warm drankje of genieten van crêpes, een frietje of een lekkere Duitse curryworst. En als het donker wordt, heerst er een unieke sfeer doordat de industriële architectuur in rood en blauw licht wordt gedompeld.

 

 

Leuk groepsuitje

Het ‘Eisstockschießen’ (klootschieten op ijs) wordt ook dit seizoen weer aangeboden. Het 180 m² grote terrein direct naast de ijsbaan is speciaal voor deze gezellige groepsactiviteit gereserveerd. Het klootschieten kan dagelijks als bedrijfsuitje worden geboekt, inclusief instructie. In de weekenden en de kerstvakantie (hier vanaf 23 december) kunnen ook gezinnen, vriendenclubs of verenigingen van het terrein gebruikmaken.

 

ZIE OOK: Kerstmarkten.nl signaleert groei in belangstelling voor kerstmarkten

 

De ijsbaan is van maandag t/m vrijdag van 15 tot 20 uur geopend, op zaterdag van 10 tot 22 uur en op zondag van 10 tot 20 uur. Vanaf 23 december is de ijsbaan doordeweeks ook al om 10 uur open. Op 24, 25 en 31 december is de ijsbaan gesloten. Op zaterdag 19 december en 2 januari nodigt swingende discomuziek van 20 tot 24 uur uit tot dansen op het ijs. Let op: als het regent is de ijsbaan gesloten!

Eisstock schiessen,  Eisbahn auf der Kokerei

Eisstock schiessen, Eisbahn auf der Kokerei

 

 

De ZOLLVEREIN® Eisbahn wordt mede mogelijk gemaakt door STEAG Fernwärme. Meer informatie: www.zollverein.de

sitchting-zollverein-essen-logo

Comments are closed.