Eerdere opening Franse skigebieden dankzij flinke sneeuwval

Dankzij de grote sneeuwval van afgelopen weekend, de sneeuw die gisteren is bijgevallen en het werk van de pistediensten ter plaatse gaan verschillende Franse skigebieden dit weekend eerder dan gepland open. Zo openen Alpe d’Huez, Le Grand-Bornand en La Clusaz delen van het skigebied, en is in laatstgenoemde het langlaufgebied sinds afgelopen maandag open. Bovendien start het winterseizoen 2015-2016 in Val Thorens, Tignes en Val d’Isère zoals gepland met volledige opening van de skigebieden. In de Pyreneeën wordt het seizoen in Les Angles en Ax les Thermes afgetrapt. Ook in december openen ieder weekend weer tientallen Franse skigebieden; vanaf 19 december zijn alle skigebieden open.

Het uitzichtpunt van Val Cenis

Het uitzichtpunt van Val Cenis

Nieuwe pistes en ludieke zones

Geen nieuw seizoen zonder nieuwe liften en pistes. Highlight van het seizoen is de nieuwe blauwe dalafdaling in Les 2 Alpes: dankzij deze nieuwe piste kunnen ook beginners en halfgevorderde skiërs het dal bereiken zonder de lift te hoeven nemen, en in totaal kun je vanaf de gletsjer nu niet minder dan 2000 hoogtemeters over blauw afleggen. Ook wordt meer en meer ingespeeld op de trend om ook buiten het skiën om een bijzondere ervaring te beleven. In Les Arcs wordt deze winter Mille8 geopend, een multi-activiteitenzone waar op één centrale locatie een kinderpiste, sleebaan, restaurant, zwembad, mini-boardercross en een beginnerszone te vinden zijn. In Val Cenis komt er een nieuw uitzichtpunt bij het Lac du Mont Cenis, en in Orcières Merlette kun je in de nieuwe ludieke zone met een band of raft van de piste af. Deze pistes en zones zijn slechts een kleine greep uit alle vernieuwingen die in de Franse skigebieden hebben plaatsgevonden.

 

ZIE OOK: Tips voor een zorgeloze vakantie in de sneeuw

 

Evenementen aan het begin van het seizoen

Het nieuwe seizoen begint feestelijk met de Rock on Snowboard Tour in Val Thorens op 28 november. Hier kan men meer dan 800 snowboards van 25 merken testen. Enkele weken later vindt de 60e editie van het Critérium de la Première Neige plaats in Val d’Isère, een van de eerste FIS-wereldbeker skiwedstrijden van het seizoen. Van 11-13 december staan de heren in de schijnwerpers, van 16-19 december is het aan de dames om te schitteren.

 

 

Comments are closed.