Tips voor een zorgeloze vakantie in de sneeuw

Wanneer je in de winter met de auto op vakantie gaat, dan is het belangrijk om de auto van tevoren goed te controleren. Ook dien je een aantal extra maatregelen te treffen die er voor zorgen dat je in winterse weersomstandigheden veilig kunt blijven rijden. Hierbij kun je denken aan goede winterbanden, sneeuwkettingen, en antivries ruitenwisservloeistof. In verband met het ontwasemen van de ramen is het ook aan te bevelen om de airco in topconditie te houden.

stubai-wintersport-piste-sneeuw

Controleer voordat je op reis gaat

Als bepaalde onderdelen van de auto niet goed functioneren of beschadigd zijn, dan is het raadzaam om deze voor aanvang van de reis te vervangen. Of het nu gaat om goede remblokken, een functionele brandstofpomp, spiegels, koplampen, luchtfilters, een koppelingsplaat of stevige schokbrekers; bij de Reservedelenstore.nl kun je alle originele onderdelen van vrijwel alle merken snel online aanschaffen. Zo houdt niets je meer tegen om te beginnen aan een onbezorgde wintersportvakantie!

Als de auto technisch gezien helemaal in orde is, dan kun je zorgeloos vertrekken naar verschillende leuke wintersportgebieden. Op nog geen 300 kilometer afstand van de Nederlandse grens kun je in het Duitse Winterberg in het prachtige heuvelachtige Sauerland heerlijk skiën, langlaufen, snowboarden en rodelen.

 

 

Duitse skigebieden

In Duitsland bevinden zich bijna 30 skigebieden. In onder andere Zuid-Duitsland vind je veel prachtige pistes verdeeld over de hele deelstaat Beieren. De gastvrijheid in de dorpen en steden is groot, en je kunt overal gezellige apres ski avonden meemaken onder het genot van een smakelijk glas Glühwein.

Skigebieden in Oostenrijk

Oostenrijk is voor veel wintersporters eveneens een tot de verbeelding sprekend land. Je vindt er fantastische pistes in een sprookjesachtig sneeuwlandschap in onder meer Innsbruck, Kitzbühel en Obertauern dat geldt al het meest sneeuwzekere skigebied in de Alpen.
 

 

Wintersportvakantie Zwitserland

In Zwitserland wordt de wintersport met volle teugen genoten in meer dan 40 wintersportgebieden als Graubünden, het vermaarde Arosa, en natuurlijk Davos.

Franse skiregio’s

In Frankrijk vind je in de beroemde skiregio Les Trois Vallées ruim 600 kilometers pistes, waarbij Val Thorens één van de hoogst gelegen skigebieden van Europa is. La Plagne, Val d’Isère, en het aan de voet van de Mont Blanc gelegen Chamonix maken het plaatje van fantastische Franse wintersportgebieden compleet.

Italiaanse wintersportvakantie

Ver van huis kun je in Italië genieten van een geweldige en zeer complete wintersportvakantie in onder meer Val Gardena, dat uitstekende bekend staat om de goed verzorgde pistes en de vele mogelijkheden tot vertier en gezelligheid in gastvrije horecagelegenheden. Ook Val di Fassa is een veel geprezen streek als het om wintersport in Italië gaat!

Veel aangenaam winters reisplezier met een auto in optimale staat!

Met gepakte koffers, de juiste reisdocumenten, en een auto die technisch in optimale staat verkeert, reis je als enthousiaste wintersporter op ontspannen wijze naar één van de vele uitnodigende wintersportgebieden van Europa!

Comments are closed.