‘Schenk het moment’ – bijzondere cadeautips uit Hannover

De hoofdstad van Nedersaksen is een aantrekkelijke bestemming met een traditionele kerstmarkt en originele winterse uitstapjes. De huidige winter- en kerstcampagne van Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) heeft de naam ‘Schenk het moment… Hannover!’ gekregen. In de brochure ‘Tips en tijden’ staan veel ideeën voor bijzondere belevenissen in Hannover
hannover-schenken-kerst

Groot scala aan belevenissen

Je kunt kiezen uit een groot scala aan belevenissen, zoals een kijkje nemen in het feestelijk versierde binnenhof van kasteel Marienburg, met het hele gezin genieten van de winter-zoo of samen de droomwereld van het volgende operagala in duiken. Het huidige aanbod van HMTG biedt nog veel meer ideeën voor leuke uitstapjes. Je krijgt meteen zin om onvergetelijke momenten, belevenissen en activiteiten cadeau te doen.

Met de campagne willen we vooral ook de mensen bereiken die op zoek zijn naar iets bijzonders, want dat willen we met al onze cadeaus uitdrukken

vertelt Hans Christian Nolte, bedrijfsleider van HTMG. “Gezamenlijke belevenissen herinneren mensen zich vaak jaren later nog steeds.”

Met meer dan 20 belevenispakketten en overnachtingsaanbiedingen biedt HMTG unieke cadeautips, zoals een weekendje Hannover voor de internationale vuurwerkwedstrijd in de Herrenhäuser Gärten. De Herrenhäuser Gärten won in september de prijs voor het beste park van Europa. Verder kun je in de brochure aantrekkelijke aanbiedingen vinden voor een trip naar de kerstmarkten van Hannover in de adventstijd. Misschien kom je dan bij het kerstshoppen in één van de grootste voetgangerszones van Duitsland ook meteen het perfecte cadeau tegen.

 

 

Ook bij bezoekers uit Nederland wordt de traditionele kerstmarkt in het oude centrum van Hannover steeds populairder. Voor de feestelijk verlichte historische gebouwen staan ongeveer 190 kraampjes opgesteld met kerstversieringen, snuisterijen en een grote selectie etenswaren. In een historisch kerstdorp laten middeleeuwse ambachtsmannen en minstrelen zien wat ze kunnen. Een Fins kerstdorp biedt allerlei specialiteiten uit het hoge noorden. Heel sfeervol is het ‘Wunschbrunnenwald’ met 50 dennenbomen, een boswachterswoning en twee hutten op een oppervlak van 400 m2.

 

ZIE OOK: Wintersport en rijke wintertradities in Nedersaksen

 

Voor het centraal station van Hannover is nog een kerstmarkt te vinden, die ook de dagen na kerst nog open is. Van 27 november tot 14 februari wordt de belevenisdierentuin in Hannover omgetoverd tot een fonkelende winterwereld. Er is een romantische wintermarkt met culinaire hapjes en regionale producten. Tussen feestelijk verlichte vakwerkhuizen en knusse hutten wordt de weide in Meyers Hof omgetoverd tot een grote openlucht-schaatsbaan voor groot en klein.

 

 

De brochure en meer informatie over Hannover in het Nederlands is te vinden op http://www.hannover.de/nl. Verder kun je meer informatie vinden in de nieuwe Hannover Pro app voor iOS en Android, die ook in het Nederlands te downloaden is.

Comments are closed.