Expedia wint prijs beste marketingcampagne in recreatie en toerisme

Tijdens de recreatievakbeurs in Gorinchem heeft blogster Daisy Scholte namens Expedia de prijs in ontvangst genomen voor de beste marketingcampagne in recreatie en toerisme van 2015. Met de campagne heeft Expedia haar zakelijk imago op de Nederlandse markt verbreed in de toeristische richting.

Blogger Daisy naast de juryleden

Blogger Daisy naast de juryleden

Zoektocht naar bloggers

De campagne van Expedia startte met een zoektocht naar een blogger die gratis een rondreis door Nederland mocht maken om daar vervolgens over te bloggen. De keuze viel op blogster Daisy Scholte, die een jaar lang bloggend de mooiste plekjes van Nederland bezocht.

 

ZIE OOK: Wie wint de Marketing Innovatie Award: bekijk de nominaties

 

De campagne zorgde voor veel aandacht voor de website. Wellicht nog interessanter: Expedia werd in Nederland vooral gezien als een oriëntatiewebsite voor zakelijke reizen. Dankzij deze campagne kwamen ook de toeristische mogelijkheden van de website in de spotlights te staan.

 

 

De jury was niet alleen enthousiast over de campagne van Expedia. De invulling die Daisy Scholte aan haar opdracht gaf, droeg zeker bij tot het succes; leuke verhalen en vooral prachtige foto’s zorgden er voor dat Scholte een echte fanclub wist op te bouwen.

De Marketing Innovatie Award

De Marketing Innovatie Award

Da keuze voor Expedia was volgens de jury overtuigend. Op plek twee eindigde de campagne van de Zonnebloem. De derde plaats was voor de Walibi campagne #hardgaan. De jury van dit jaar bestond uit: Patrick Mulder (verkeersbureaus.info), Susanne Giesbers (Pleisureworld), Ruud Steenhuisen (Duitsland expert) en Martin van Kranenburg (Onlinebeïnvloeden.nl)

Comments are closed.