Oostenrijk best gewaardeerde vakantieland 2015

Oostenrijk heeft dinsdag de Zoover Award voor beste vakantieland in ontvangst genomen. Tijdens de uitreiking, op de vak-dag van de Vakantiebeurs 2015, waren er ook awards voor Frankrijk, Bonaire, Egypte en Krakau.

13-01-2015 ALGEMEEN: ZOOVER: UTRECHT Foto: Sander Chamid

De consumentenprijzen worden uitgereikt op basis van beoordelingen van reizigers en bezoekersgedrag op Zoover. Er is hierbij gekeken naar de waardering van alle bestemmingen in een land en alle waarderingen van accommodaties. Voor de awards zijn ruim 300.000 consumentenbeoordelingen over 2014 meegenomen.

Oostenrijk beste vakantieland Europa

Tijdens de vak-dag van de Vakantiebeurs in Utrecht toonde directeur Alfred Crossmann van Oostenrijkse toeristenbureau zich verheugd: “Het is geweldig dat Nederlandse vakantiegangers ons zo goed waarderen. We zijn heel blij met deze consumentenprijs”. Met een gemiddelde waardering van een 8,42 blijft het Alpenland Portugal (8,39) en Griekenland (8,34) voor.

Naast de award voor beste vakantieland won Oostenrijk ook de titel “beste campingland”. Campings in Oostenrijk worden gewaardeerd met gemiddeld een 8,22. Op de tweede plaats vinden we campingland Italië en Luxemburg staat op de derde plaats.

Frankrijk populairste vakantie- en campingland

Frankrijk mocht, net als Oostenrijk, twee Zoover Awards in ontvangst nemen. Frankrijk is voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming. Met 8,7% van de vakantie-interesse blijft het Spanje (7,7%) en Italië (5,6%) voor.

Ook mag Frankrijk zich het populairste campingland noemen. Italië en Duitsland vinden we terug op een respectievelijke plaats 2 en 3.
 

 

Buiten Europa: Bonaire de beste, Egypte populairst

Bonaire is uitgeroepen tot beste vakantieland buiten Europa. Zowel op het gebied van bestemmingen als accommodaties is het Caribische eiland de beste van de landen buiten Europa. Bonaire scoort gemiddeld een 8,74. De nummer twee, Curaçao, wordt gewaardeerd met een 8,5 gemiddeld en Zuid-Afrika eindigt op een derde plaats met een 8,3.

Egypte is buiten Europa nog steeds de populairste bestemming. Ondanks de crisis in het land zijn Nederlanders weer in toenemende mate geïnteresseerd in het Noord-Afrikaanse land. Afgelopen maanden steeg de interesse met 26%. Egypte is echter nog niet terug op het niveau voor de crisis. Curaçao staat op de tweede plaats en Tunesië neemt de derde plek in beslag.

ZIE OOK: De tien favoriete skigebieden in Oostenrijk

 

Comments are closed.