TUI en Jetair schenken 1500 computers aan ontwikkelingsprojecten

TUI Nederland en haar Belgische zusterorganisatie Jetair schenken 1500 computers aan projecten in ontwikkelingslanden. De reisorganisatie geeft haar afgeschreven apparatuur een tweede leven en gaat hiervoor een langdurige samenwerking aan met Close the Gap. Door afgeschreven apparatuur te doneren aan projecten in ontwikkelingslanden, krijgt deze een tweede leven. De reisorganisatie wil op die manier helpen de digitale kloof tussen deze landen en westerse landen te verkleinen.

Computers in ontwikkelingslanden

Computers in ontwikkelingslanden

In de hoofdkantoren van TUI in Nederland en België en op alle reisbureaus gebruiken ruim 2500 mensen dagelijks een computer. Wanneer de gebruikte computers eenmaal afgeschreven zijn, wil TUI deze een tweede leven geven. TUI Nederland en Jetair doneert deze apparatuur daarom aan projecten in ontwikkelingslanden. TUI heeft hierbij de hulp ingeschakeld van Close the Gap. Deze organisatie laat het computermateriaal volledig wissen, schoonmaken en maakt het opnieuw gebruiksklaar.

 

ZIE OOK: Arke heet sinds vandaag TUI

 

Het komende jaar schenkt TUI in totaal 1500 toestellen, waarvan 700 uit Nederland en 800 uit België. Computers, maar ook laptops, beeldschermen, telefoons, toetsenborden en printers. Close the Gap heeft 3500 projecten in 56 landen, waar het ingezamelde materiaal wordt verdeeld. De lokale bevolking krijgt training waarbij zij leert omgaan met de apparatuur. Wanneer de apparatuur aan het eind van haar tweede leven is gekomen, zorgt Close the Gap er ook voor dat de apparatuur op een verantwoorde manier wordt gerecycled.

 

 

TUI is al jaren bezig met duurzaam toerisme en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo wordt continue geprobeerd de CO₂-uitstoot te verlagen, afval te verminderen en zoveel mogelijk te recyclen. Ook steunt TUI organisaties en projecten gericht op de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. De samenwerking met Close the Gap sluit hier naadloos op aan.

Comments are closed.