Arke heet sinds vandaag TUI

Het kan niemand zijn ontgaan: Arke heet sinds vandaag TUI. De afgelopen maanden is binnen reisorganisatie TUI Nederland hard gewerkt om deze naamswijziging mogelijk te maken. Gisteravond vierden de medewerkers van TUI dit historische moment tijdens een groot feest in Utrecht en vandaag is het dan echt zover: de naamsverandering is een feit.
arke-tui-feest

Rolmodel

TUI Nederland zal als rolmodel binnen de internationale TUI Group de introductie van de wereldwijde merkenstrategie leiden. Het is de bedoeling dat de andere, internationale, TUI merken volgen zodat er één krachtig global brand ontstaat. De consument ziet dan in alle landen overal hetzelfde merk terug; op vliegtuigen, websites, marketinguitingen, reiswinkels en op de vakantiebestemming.

 

ZIE OOK: Allereerste TUI toestel rolt uit de hangar

 

‘We hebben fantastische groeimogelijkheden als we meer samenwerken’, vertelt Elie Bruyninckx, CEO TUI Benelux. ‘Daarom is besloten om na tachtig jaar afscheid te nemen van het merk Arke. Arke is een prachtige merk maar de omvang van onze internationale organisatie biedt zoveel kansen, dat hier onze grote kracht schuilt. We bieden een breed scala aan vakanties, waarmee we perfect inspelen op de wensen van onze klanten. En tegen een goede prijs, door een efficiënte samenwerking binnen onze internationale organisatie. We werken toe naar een wereldmerk.’ Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: ‘TUI blijft zich richten op de Nederlandse klant. Onze klant blijft zich herkennen in de TUI producten, op de site, in de brochures, in de winkels, bij het contactcenter, in de vliegtuigen en op de bestemming. Onze naam verandert, maar als organisatie blijven wij staan voor dezelfde waarden.’

 

 

Het allereerste vliegtuig met de merknaam TUI op de romp begon afgelopen vrijdag aan haar eerste vlucht, van Amsterdam naar de Dominicaanse Republiek. Alle luchtvaart-gerelateerde producten en -diensten heten vanaf nu TUIfly. Het merk Holland International, ook onderdeel van TUI Nederland, wordt per 1 oktober 2016 geïntegreerd in het TUI merk.

Comments are closed.