Witte Kerst ook op wintersport onzeker

Naar verwachting zullen circa 200.000 Nederlanders de komende kerstdagen op een wintersportbestemming doorbrengen in de hoop op een flink pak sneeuw. Maar hoe groot is de kans eigenlijk dat je dan kunt skiën? De redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl onderzocht de sneeuwzekerheid van de favoriete skidorpen van Nederlanders in de kerstvakantie.

Gemiddelde sneeuwhoogte per bestemming

Gemiddelde sneeuwhoogte per bestemming

Iedereen hoopt erop maar niemand rekent in Nederland op sneeuw met Kerst. Sinds 1900 is er in ons land ook maar acht keer een volledige witte Kerstviering geweest. Schokkender is dat het klimaat op populaire wintersportbestemmingen zoals Gerlos en Zell Am See absoluut niet sneeuwzeker is tijdens de gezelligste dagen van het jaar. De redactie van www.waarligtdesneeuwwel.nl onderzocht daarom waar je wel en niet naartoe moet voor een dik pak sneeuw in de kerstvakantie.

Waarligtdesneeuwwel.nl sitemanager Timothy Koppers:

We zien op de site dat er veel vragen zijn van consumenten over sneeuwzekerheid van skigebieden in de kerstvakantie. En terecht. Stel je voor: je hoopt de kerstdagen eindelijk weer eens in een romantische witte omgeving door te brengen, blijkt er op de pistes enkel gras te liggen. Dat is natuurlijk een flinke teleurstelling.

 

ZIE OOK: Samoëns: wintersport in charmantste dorp Frankrijk

 

Sneeuwzeker kerstvakantie vieren

Waar moet je dan wel naar toe voor een fijne wintersportvakantie met de kerstdagen? Timothy Koppers: “Val Thorens en Zermatt kan je praktisch blind boeken zonder zorgen te hoeven hebben over de sneeuwdekking. Hier ligt dan al gemiddeld anderhalve meter sneeuw op de top. Tignes, La Plagne en Les Arcs volgen daar dicht achter als sneeuwzekere bestemmingen, met tijdens de kerstdagen een ruime meter sneeuw.” In algemene zin blijkt het grensgebied van Frankrijk met Zwitserland de meest geschikte locatie tijdens december om te kunnen genieten van rijk bedekte pistes. In lager gelegen skigebieden in Oostenrijk en Duitsland is het, zo vroeg in het seizoen, wel wat spannend of er wel voldoende sneeuw ligt.

 

 

 

Comments are closed.