Wintersport; 5 skigebieden voor families met kinderen in Tsjechië

Wintersport in Tsjechië is heel geliefd en kent een lange traditie. Veel kinderen beginnen met skiën en schaatsen zodra ze kunnen lopen. De skicentra besteden daarom veel aandacht aan families en proberen zo veel mogelijk comfort en plezier te bieden.
Ouders genieten van de wintersport

De meeste skigebieden zijn geschikt voor de gevorderde skiërs en hebben skiparken en oefenruimten voor kinderen en beginners. Maar er zijn ook skigebieden waarbij families met kinderen doelgroep nummer 1 is.

Lino Bohemer Woud

Het meest populaire familieskigebied in Tsjechië, waar kinderen kunnen leren skiën in het skipark, zich uitleven op de skicrossbaan en de skipistes of een slalom met tijdswaarneming uitproberen. Voor de allerkleinsten is hier het Bambini Park, waar ze naar hartenlust kunnen ravotten. Elke dag wordt daar een leuk programma voorbereid door de mascotte van het gebied Fox de Vos. Lipno is ook beroemd voor de geweldige attractie Boomkronenpad, Aquaworld of het schaatsen op het Lipnomeer, de langste natuurlijke schaatsbaan ter wereld.
Web: www.lipnoservis.cz

 

Lipno

Klíny Ertsgebergte

Een knus modern skigebied in het Ertsgebergte in het Noord-Westen van Tsjechië. Klíny is kleiner en minder bekend dan Lipno, maar daardoor is hier ook minder druk en dankzij het splinternieuwe  skiliftsysteem gaat alles heel soepel. Kinderen en beginners kunnen oefenen op twee pistes, een slalompiste en in het skipark.  Er is ook een speciale  ruimte voor de skischolen waar de kleine skiërs skilessen kunnen nemen. Het pension gelegen aan de piste en de après-ski bar dragen bij aan de gezellige sfeer die in Klíny heerst.
Web:www.kliny.cz

Klíny

Klíny

Bílá Beskiden

Het skicentrum Bílá in de prachtige Beskiden helemaal in het Oosten van het land, aan de Poolse grens, is heel geliefd onder families. De reden is het moderne skipark waar kinderen de hele dag kunnen dollen en trainen op 4 minipistes, een sneeuwcarroussel, brugjes en andere attracties. Uiteraard allemaal onder toezicht van professionele instructeurs. Terwijl de kinderen oefenen of spelen, hebben ouders momenten voor hunzelf. Er zijn 7 skipistes waar ze kunnen skiën, goed verzorgde langlaufpaden door de beelschone natuur of een wellness in het hotel Bauer.
Web: www.skibila.cz

 

ZIE OOK: De 5 mooiste herfstbestemmingen in Tsjechië

 

Dolní Morava Králický Sněžník

Dit modernskicentrum in Oost-Tsjechië biedt veel amusement aan zowel kinderen als volwassenen. Elke zaterdag kan de hele familie genieten van de Adventure Nights. Dit zijn spectaculaire shows op de piste waarbij ook een speciaal programma met Mamutík, de mascotte van het skiegbied, voor de allerkleinsten voorbereid is. Voor kinderen is hier ook het skipark U Slona waar ze kunnen trainen, spelen en kunnen deelnemen aan diverse wedstrijden. Ze kunnen ook de net geleerde trucjes uitproberen op de nieuwe Fun line met allerlei tunnels en hindernissen, verdeeld over verschillende skiniveau’s. Mochten de kleine skiërs iets anders willen uitproberen dan is hier een geweldige bobsleebaan voor ze.
Web: www.dolnimorava.cz

 

Horní Domky Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is het hoogste gebergte van Tsjechië en is beroemd voor zijn uitstekende sneeuwomstandigheden. Naast de grote beroemde skiresorten Špindlerův Mlýn, Harrachov of Černá Hora –Pec  ligt hier ook een klein familieskigebied Horní Domky. Dit skiareaal is minder druk en daarom geschikt voor kinderen, die rustig kunnen skiën op de blauwe pistes. Er is ook een speciaal skipark voor kinderen, waar ze de eerste ski-stappen kunnen oefenen terwijl hun ouders de rode of zwarte pistes gaan testen. Langs de pistes zijn allerlei tentjes en restaurantjes aanwezig, waar iedereen zich lekker kan opwarmen of om nieuwe energie te krijgen.
Web:www.skiareal-rokytnice.cz/horni-domky

 

 

Omdat de Tsjechische skicentra zo veel mogelijk familievriendelijk willen zijn, bieden ze meestal gratis skipassen voor kinderen onder 6 jaar, gratis parkeren en speciale familiekortingen.

Meer informatie over wintersport in Tsjechië vind je op wintersport.czechtourism.com
kaart

Comments are closed.