Leiden klaar voor de intocht van de Sint

Op zaterdag 21 november 2015 arriveert Sinterklaas weer in Leiden. Na een warm onthaal op de Beestenmarkt en een feestelijke rit door de stad, neemt de Sint intrek in het Huis van Sinterklaas. Hier zal hij verblijven tot en met vrijdag 4 december 2015.

De intocht van Sinterklaas in Leiden

De intocht van Sinterklaas in Leiden

Het voorprogramma van de intocht start om 11 uur op de Beestenmarkt, waar de Sint en Pieten feestelijk onthaald worden. Samen met The Rockschool oefenen alle kinderen nog eens goed alle liedjes, zodat iedereen meer dan klaar is voor zijn komst. Sinterklaas en Pieten zetten om 12.00 uur voet aan wal waarna om 12.45 uur de Goedheiligman met zijn paard Amerigo start aan zijn rit door de stad. De optocht eindigt om 14.00 uur op het Stadhuisplein waar het tot 16.00 uur mogelijk is om de Sint persoonlijk te ontmoeten.

 

ZIE OOK: Vernieuwde website Leiden.nl gelanceerd

 

De Waag omgetoverd tot Huis van Sinterklaas

De gerenoveerde Waag wordt traditiegetrouw omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas. Hier logeert de Sint met zijn Pieterbazen tot en met vrijdag 4 december. Kinderen zijn van harte welkom om hier de Sint te ontmoeten of een spelletje te spelen met de Pieten. Er zijn volop kinderactiviteiten, van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak. Daarnaast kunnen kinderen hier een echt pietendiploma halen.

 

 

Programma

Voorprogramma van de intocht
Zaterdag 21 november, 11.00 uur
Locatie: Beestenmarkt

Intocht
Zaterdag 21 november, 12.00 uur
Locatie: Beestenmarkt

Optocht
Zaterdag 21 november, 12.45 uur
Locatie: route door de binnenstad

Gelegenheid tot ontmoeten
Zaterdag 21 november, 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Stadhuisplein

Huis van Sinterklaas
Zaterdag 21 november tot en met vrijdag 4 december
Dagelijks geopend van 12.00 – 17.00 uur (Zaterdag 21 november van 14.00 tot 16.00 uur)
Locatie: De Waag

De intocht en het Huis van Sinterklaas zijn onderdeel van de Winter Wonder Weken. In deze periode zorgt een bijzondere winterprogrammering in de binnenstad van Leiden voor veel vermaak voor jong en oud.

Comments are closed.