Kerststad Valkenburg opent officieel op zaterdag 14 november

De voorbereidingen om Valkenburg aan de Geul om te toveren tot dé Kerststad van Nederland zijn al maanden in volle gang. Dit betekent onder andere dat een officiële opening van de stad niet lang meer op zich kan laten wachten. Deze vindt dan ook op zeer korte termijn plaats: op zaterdagavond 14 november aanstaande.

De Christmas Parade in Valkenburg

De Christmas Parade

Officiële opening

Op zaterdagavond 14 november 2015 wordt het officiële startsein gegeven aan alle sfeervolle activiteiten die Kerststad Valkenburg te bieden heeft. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsprogramma van de stad aanwezig te zijn.

 

ZIE OOK: Valkenburg aan de Geul: Dé kerststad van Nederland

 

De opening van Kerststad Valkenburg voltrekt zich in het centrum van Valkenburg, om precies te zijn in het Halderpark. U kunt de opening van Kerststad Valkenburg bijwonen vanaf 19.30 uur. Om 19.30 uur voert de heer Eurlings, burgemeester van Valkenburg, de officiële openingshandeling uit en ongeveer een kwartier daarna – rond 19.45 uur – start de Christmas Parade. De Christmas Parade is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums, die op een nieuwe, speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg trekt. Aansluitend kunt u genieten van vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

De vijf overige activiteiten van Kerststad Valkenburg

Niet alleen de Christmas Parade maakt Valkenburg vanaf het derde weekend in november tot dé kerststad van Nederland. De kerstmarkt in de Gemeentegrot en die in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hier ook voor. Breng ook dit jaar een bezoek aan de magische zandsculpturen in de Wilhelminagroeve met het nieuwe thema ‘A Christmas Story’.

 

 

In de historische grot MergelRijk worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Tot slot brengt de Route d’Amuse u langs de beste restaurants van Valkenburg. Kijk voor meer informatie over de verschillende activiteiten van Kerststad Valkenburg op: www.kerststadvalkenburg.nl of www.facebook.com/kerststadvalkenburg

Comments are closed.