Recordcijfers voor toerisme naar Duitsland in zomer 2015

De zomermaanden van 2015 hebben een absoluut nieuw record opgeleverd voor het toerisme naar Duitsland. Van januari t/m augustus 2015 registreerde het Deutsches Bundesamt für Statistik (vergelijkingen het NederlandseCentraal Bureau voor de statistiek) in totaal 54,5 miljoen overnachtingen in accommodaties met een minimum van 10 bedden, 2,9 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee laat het inkomende toerisme een plus van 5,5% zien in de eerste 8 maanden van dit jaar. Alleen al in de zomermaanden juni, juli en augustus stond de teller op 27,4 miljoen buitenlandse overnachtingen, een groei van 7% in vergelijking met dezelfde periode in 2014. Nederland blijft onbetwist de belangrijkste markt voor Duitsland met 8,3 miljoen overnachtingen, een stijging van 2%.

Wandelen door Duitsland

Wandelen door Duitsland

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche ​Zentrale für Tourismus (DZT), ziet dit als een resultaat van de alsmaar groeiende aantrekkingskracht van Duitsland als vakantiebestemming:

Volgens de IPK International World Travel Monitor is het toerisme vanuit Europese landen en overzeese markten naar Duitsland de laatste jaren met 7% méér toegenomen dan het totale inkomend toerisme. De buitenproportionele groei in de zomermaanden bevestigt het belang van dit marktsegment voor het toerisme naar Duitsland. Tijdens de drie zomermaanden hebben we ongeveer een derde van onze jaarlijkse cijfers gerealiseerd.

 

ZIE OOK: Oktoberfest, koekoeksklokken en heksen – ken jij de kleurrijke tradities van Duitsland?

 

Duitsland onverminderd populair en Nederland belangrijkste markt

T/m eind augustus kwamen er meer toeristen naar Duitsland uit de 10 belangrijkste markten. Nederland blijft op nummer 1 staan en is marktleider met 8,3 miljoen overnachtingen, een groei van 2%. Bovengemiddelde stijgers zijn Zwitserland – vooral door de gunstige wisselkoers – met 8,6%, de Verenigde Staten met 6,9% en het Verenigd Koninkrijk met 8,4%. Italië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk en België zijn landen met een gestage groei, tussen twee en vijf %. Spanje maakt een comeback en komt met een groeispurt van 18,9% terug in de top 10 markten voor Duitsland.

 

 

Wintersportbestemming Duitsland

Steeds meer Nederlanders ontdekken Duitsland als wintersportbestemming. “Doorslaggevend zijn hierbij de nabijheid, ruimte, afdalingen voor alle niveaus en het grote aanbod rondom de pistes, zoals de mogelijkheden voor winterwandelen en rodelen”, aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau. Om wintersport in Duitsland extra onder de aandacht te brengen, heeft het Duits Verkeersbureau een geheel vernieuwde wintersport-microsite gelanceerd. Op www.germany.travel/winter worden voor het inmiddels vierde achtereenvolgende jaar twintig Duitse wintersportregio’s uitgebreid belicht, van het bij Nederlanders zeer geliefde Winterberg tot de sneeuwzekere pistes in Beieren. Voor het nieuwe seizoen investeerde bijvoorbeeld Oberjoch, het hoogst gelegen ski- en bergdorp van Duitsland, 23 miljoen euro in drie nieuwe stoeltjesliften en energiebesparende technieken voor kunstmatige besneeuwing. Vijfentwintig jaar na de Duitse hereniging ligt ook het Thüringer Woud klaar om ontdekt te worden door de Nederlandse wintersporters. Met honderden kilometers aan loipes is dit gebied een paradijs voor langlaufers. En wie wil trainen als een professional kan terecht in de Skitunnel, een sporthal met olympische proporties.

Comments are closed.