Volop sfeer op Winterfair Botanische Tuin Kerkrade

Kom op zaterdag 14 en zondag 15 november a.s. sfeer proeven én genieten op de gezellige Winterfair in de Botanische Tuin Kerkrade. Na het succes van vorig jaar wordt de prachtige Engelse tuin ook deze keer ingericht met stands vol lekkernijen, woonaccessoires, kerstdecoraties, sieraden, antiek en brocante. Hier vindt u alles om de donkere wintermaanden op te fleuren en het in huis gezellig te maken. Kinderen kunnen samen met de Kerstman op de foto in een winters decor. Ook wordt het kerstverhaal in ‘Kirchröadsj plat’ voorgedragen door Dialekverain D’r Wauwel. Vuurkorven, muziek en de geur van warme chocolademelk, vers gebakken wafels en glühwein maken de sfeer compleet.

De winterfair in Kerkrade

De winterfair in Kerkrade

Gratis glas glühwein

De Winterfair vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 november a.s. van 12.00 tot 20.00 uur. De entree bedraagt 4 euro. Iedere bezoeker boven de 18 jaar ontvangt een bon voor een gratis glas glühwein. Kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding) en houders van een vriendenpas hebben gratis toegang. Abonnementhouders van GaiaZOO krijgen 1 euro korting op de entree. Leden van het Fonds Sociale Instellingen en hun gezin kunnen met een voucher gratis naar de Winterfair (zie www.stichtingfsi.nl). Honden zijn helaas niet toegestaan; hulphonden voor mensen met een beperking uiteraard wel.

De Botanische Tuin ligt aan de St. Hubertuslaan 74 in Kerkrade. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid en de tuin is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

ZIE OOK: Top 5 door naar eindronde VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

 

Engelse landschapstuin

De Botanische Tuin werd ruim 75 jaar geleden aangelegd in opdracht van de Staatsmijnen. Mijnwerkers en hun gezinsleden konden in deze Engelse landschapstuin wandelen en zich laten informeren over de Limburgse natuur. Dit pareltje in de Kerkraadse wijk Terwinselen is een Rijksmonument én een (levend) museum. Met zijn kronkelende paadjes, verrassende doorkijkjes en vijverpartij biedt de tuin een sfeervol decor voor deze Winterfair en de vele andere evenementen die hier het hele jaar door georganiseerd worden.

 

 

In 2016 vindt een grote renovatie plaats, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitect John Bergmans wordt hersteld. Nieuw is de aanleg van zo’n 30 kleine thematuinen, zoals de bamboe meditatietuin, medicinale tuin, kathedraaltuin en de pastorietuin. Hiermee hoopt de Botanische Tuin in de toekomst nog meer tuinliefhebbers en toeristen aan te trekken.

Meer informatie is te vinden op www.botatuin.nl

Comments are closed.