Top 5 door naar eindronde VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Zojuist maakte de jury van de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015 haar Top 5 bekend. Van de 17 kandidaten gaan er nu 5 genomineerden door naar de volgende ronde. Het gaat om ‘Mystery House’ in Valkenburg, ‘Camping Vinkenhof’ in Schin op Geul, ‘Project de Groene Ring’ in Stein, ‘Continium, Columbus en Cube’ in Kerkrade en ‘Stichting Openluchttheater’ in Valkenburg. Een jurybezoek aan de Top 5 staat aanstaande donderdag 15 oktober op het programma. De kandidaten bereiden zich momenteel voor op het jurybezoek waarna de jury 2 kandidaten rechtstreeks naar de finale zal doorverwijzen. De derde kandidaat wordt tussen 30 oktober t/m 30 november via een online stemming gekozen. VVV Zuid-Limburg organiseert deze verkiezing om vernieuwing in de branche te stimuleren.

Limburg

Limburg

Verkiezing VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Op basis van het jurybezoek op 15 oktober zal de vakjury de 2 ondernemers kiezen die rechtstreeks naar de finale gaan. Daarna volgt een online stemming (30 oktober t/m 30 november) onder de overgebleven bedrijven uit de top 5 om de 3e finaleplaats in te vullen op basis van de meeste stemmen. Tenslotte worden de drie finalisten weer aan de vakjury voorgelegd. Zij kiezen uit de top 3 de uiteindelijke winnaar. De winnaar van 2015 zal bekend worden gemaakt op woensdag 20 januari 2016 tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg.

 

ZIE OOK: 17 kandidaten voor VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

 

Jury VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Voor het beoordelen van de voorgedragen bedrijven heeft VVV Zuid-Limburg zes onafhankelijke deskundigen van enkele vooraanstaande organisaties in Zuid-Limburg bereid gevonden, namelijk:

  • de heer Wil Houben, Gemeente Voerendaal (juryvoorzitter)
  • de heer Wil Munsters, Zuyd Hogeschool
  • mevrouw Yvonne Kokkelkoren, Provincie Limburg
  • de heer Christian Severijns, Koninklijke Horeca Nederland
  • de heer Frank Verkoijen, Recron
  • de heer Leo Barjesteh, Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis (de winnaar van 2014)

 

 

Innovatie in het toerisme

De toeristische bestemming Zuid-Limburg concurreert momenteel met de hele wereld. Het is dus belangrijk dat Zuid-Limburg als regio nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten blijft binden met nieuwe diensten en concepten. Innovatieve ondernemers zijn daarom hard nodig, ze jagen de economie aan en zorgen voor werkgelegenheid. Bovendien zijn innovatieve ondernemingen op lange termijn levensvatbaarder vanwege concurrentie- en winstvoordelen. Innovatie is dus een belangrijke pijler voor de groei van het toerisme in Zuid-Limburg. Vanaf 2008 zet de VVV innovatieve ondernemers om die reden graag in het zonnetje met het uitreiken van de jaarlijkse Innovatieprijs. VVV Zuid-Limburg is trots op ondernemers die hun nek durven uit te steken door innovatief te zijn!

Meer informatie over de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015 vindt u via www.vvvzuidlimburg.nl/corporate/innovatie

Comments are closed.