Nieuwe topnoteringen voor Ischgl op culinair gebied

Met de jongste verschijning van de gastronomie-graadmeters ‘GaultMilau 2016’ en de ‘Guide A la Carte 2016’ versterkt het Oostenrijkse Ischgl (Tirol) opnieuw haar positie als culinaire hot-spot in de Alpen. In de recente lijst van GaultMilau staat het 1.600 inwoners tellende Ischgl vertegenwoordigd met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Naast deze toplocaties biedt de regio Paznaun-Ischgl gedurende het jaar diverse culinaire evenementen, zoals de ‘Culinaire Jacobsweg’ in de zomer en de ‘SterrenCup voor Koks’ in de winter.

Winternacht in Ischgl. Foto: TVB Paznaun-Ischgl

Winternacht in Ischgl. Foto: TVB Paznaun-Ischgl

Ischgl’s topchefs scoren punten

Martin Sieberer, chefkok van de Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal, kookt zich er een extra punt bij in de GaultMilau editie 2016 en vergaart 18 punten en 3 koksmutsen. Ook in de Guide Á la Carte 2016 verbetert Sieberer met één punt en komt op 5 sterren en 97 punten.

De 27-jarige topchef Benjamin Parth van Restaurant Stüva in Hotel YSCLA wist ook dit jaar te overtuigen en noteert 17 punten (3 koksmutsen) in GaultMilau en 5 sterren (96 punten) in de Guide Á la Carte.

Restaurant MAD in het Designhotel Madlein scoort eveneens hoog en is door GaultMilau beoordeeld met 17 punten (3 koksmutsen). In de Guide Á la Carte krijgt MAD 4 sterren en 90 punten.

Gunther Döbler van Schlossherrnstube in Schlosshotel Romantica kookt zich in GaultMilau 2016 naar 16 punten (2 koksmutsen) en 3 sterren (82 punten) in de Guide Á la Carte 2016. Restaurant Lucy Wang met chefkok Klaus Brunmayer maakt de lijst toprestaurants in Ischgl compleet en telt 13 punten (1 koksmuts) in GaultMilau 2016.

 

ZIE OOK: Bomvol evenementenprogramma voor voorjaarsskiërs in Ischgl

 

Alfons Parth, voorzitter van de Tourist Board Paznaun-Ischgl en zelf een fijnproever, is verheugd over de goede resultaten van de restaurants in Ischgl. ‘Natuurlijk zijn wij blij en trots om met vijf restaurants te zijn vertegenwoordigd in deze gerenommeerde culinaire gidsen. Dankzij de hoge kwaliteit in de restaurants en de ontwikkeling van andere activiteiten en evenementen in onze regio, zoals de Culinaire Jacobsweg, heeft gastronomie een belangrijke rol in ons toeristische aanbod verworven.’

 

 

Culinaire Jacobsweg

Dit jaar nog kookte de Nederlandse sterrenchef Laurent Smallegange van restaurant Spetters in Breskens in een alpenhut in de regio Paznaun-Ischgl tijdens de Culinaire Jacobsweg. Ook in 2016 staat dit succesvolle evenement in juli op de kalender en koken internationale top chefs met lokale ingrediënten tongstrelende gerechten in hooggelegen alpenhutten.

Comments are closed.